Storbritannien halser efter beherskede kursløft

På det europæiske fastland skinner solen over aktiemarkederne fredag middag, mens der er et skydække over aktierne Storbritannien.

Læs mere
Fold sammen

Formiddagen har budt på en række regnskaber fra større selskaber, men det altoverskyggende spørgsmål blandt investorerne er, hvordan den amerikanske jobrapport for juli ser ud, når den bliver offentliggjort.

Tallet har stor betydning for markedet, fordi det kan agere pejlemærke for, hvornår den amerikanske centralbank, Federal Reserve, starter med at neddrosle de månedlige obligationsopkøb.

- Vi er på et punkt, hvor den økonomiske situation i USA forbedres, men hvor Fed på samme tid har forberedt markedet på en neddrosling, siger Ion-Marc Valahu, kapitalforvalter i Clairinvest i Geneve, ifølge Bloomberg News.

I Tyskland og Frankrig stiger de toneangivende aktieindeks omkring 0,1 pct., mens FTSE-indekset i Storbritannien ligger i samme niveau blot med modsat fortegn. Det brede europæiske Stoxx 600-indeks løftes dog 0,3 pct.

To af luftfartsselskabernes mastodonter har fredag fremlagt regnskab. Tyske Lufthansa endte i første halvår med et nettounderskud på 204 mio. euro - eller et minus på omkring 150 mio. euro mere end i første halvår 2012 trods en stor set uændret omsætning. Lufthansa-aktien falder 3,8 pct.

Mere positivt kunne regnskabet fra International Consolidated Airlines Group (AIG) tolkes. Selskabet, der blandt andet ejer Iberia og British Airways, landede i andet kvartal et nettooverskud på 147 mio. euro. Det var væsentligt bedre end de 45,1 mio. euro, som analytikerne ifølge Bloomberg News' estimater havde regnet med, og AIG-aktien letter med 3,4 pct.

Værre ser det ud for Royal Bank of Scotland. Aktien i banken synker 4,3 pct., efter at RBS kunne præsentere et overskud efter minoriteter på 535 mio. pund og desuden satte navn på selskabets nye topchef, Ross McEwan.