Storbank stabiliserede også aktiekursen på anden handelsdag

Nets har fået mere hjælp af den tyske storbank Deutsche Bank til at stabilisere aktien, efter at Nets gik på børsen i sidste måned.

Nets har fået mere hjælp af den tyske storbank Deutsche Bank til at stabilisere aktien, efter at Nets gik på børsen i sidste måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nets har fået hjælp af den tyske storbank Deutsche Bank til at stabilisere aktien, efter at Nets gik på børsen i sidste måned.

Det oplyser selskabet bag Dankortet og Nemid i en meddelelse til fondsbørsen.

Stabiliseringsperioden startede 23. september, der er også var den dag, selskabet blev noteret, og kan løbe i op til 30 dage efter første noteringsdag.

I alt blev der i forbindelse med emissionen overallokeret 15,75 mio. aktier, og det er provenuet fra disse, der kan bruges til at stabilisere aktiekursen.

På første handelsdag 23. september blev der til stabilisering af aktien købt 7,75 mio. aktier, mens der på anden handelsdag, 26. september, ifølge Nets blev købt 1,71 mio. aktier under stabiliseringsmekanismen.

Deutsche Bank rapporterer stabiliseringerne med syv dages forsinkelse, og investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet vurderer, at banken allerede kan have brugt sit stabiliseringsmandat.

- Det er sandsynligt, at en meget betydelig del af det samlede mandat (15,75 mio.) er udfyldt/opfyldt, da vi stadig mangler handelsdata fra seks dage. Også selv om handelsaktiviteten efter dag 1 og dag 2 var mindre, skriver Per Hansen i en kommentar.

Hvis stabiliseringsmandatet bliver helt opbrugt, så vil 15,75 mio. aktier blive leveret tilbage til sælgerne. Trods behovet for stabiliseringer i aktien mener Per Hansen ikke isoleret set, at man kan konkludere, at Nets var for højt prisfastsat.

- Set i forhold til den reelle efterspørgsel, er det dog rimeligt at antage, at emissionsbankerne mere gik kapitalfondenes ærinde end at de tænkte på de nye investorer, da aktien blev afregnet på 150, tilføjer han.

Nets-aktien nåede i løbet af fredagen sit hidtil laveste niveau i 136,50 kr. Siden steg den dog både mandag og tirsdag med henholdsvis 3,8 og 3,5 kr. til en lukkekurs tirsdag på 144,40 kr.