Storbank siger køb FLSmidth: Aktien stiger mest i hele Europa

FLSmidth-aktien stiger over 5 pct. efter Morgan Stanley har løftet sin anbefaling til »overvægt.«

FLSmidth-aktien stiger mest i Europa onsdag efter den amerikanske storbank Morgan Stanley går »overvægt.« Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix  Fold sammen
Læs mere

Den danske cementkoncern FLSmidth skinner på børsen onsdag efter den amerikanske storbank Morgan Stanley har anbefalet at købe aktien.

FLSmidth er steget mere end 5 pct, hvilket gør aktien til den største vinder i hele det paneuropæiske Stoxx Europe 600 index. Aktien hjælper også med at trække det danske eliteindeks op, så det stiger med 0,3 pct. og dermed er et af onsdagens stærkeste nationale indeks.

Stigningen for FLS kommer efter Morgan Stanley sent tirsdag løftede sin anbefaling på virksomheden til »overvægt« fra »ligevægt«, og hævede kursmålet til 395 kroner fra 352 kroner. Aktien lukkede i en kurs på 298,80 kroner tirsdag, så det nye kursmål indikerer, at aktien har en potentiel 32 pct. upside.

»Vi synes, at den nuværende prissætning tilbyder et attraktiv købstidspunkt for en aktie, hvor markedsdynamikken er solid i mine-forretningen og stabil til beskedent forbedrende indenfor cement,« skriver Morgan Stanley i deres rapport.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Cement- og mineralgiganten har haltet bagefter det bredere aktiemarked i 2018 og 2019, og er »kun« steget 5,9 pct. siden nytår. Det sammenligning er C25 indekset hoppet 15 pct. højere indtil videre i 2019. Et af problemer for virksomheden har været, at cementforretningen har kæmpet med at forbedre sin præstation og er udfordret af, at markedet er ved at være modent og ofte er styret af lokale forhold. Mineral-divisionen har tilgengæld oplevet en markant fremgang i nye ordre.

Læs: Ugens aktie: Efter seks fede år kom seks magre – er FLSmidths næste optur på vej?