Storbank: Sælg dine nordiske banker

Investorer med nordiske bankaktier i deres depot bør sælge op til offentliggørelsen af regnskaberne for første halvår. Det mener Deutsche Bank.

Adm. dir. for Deutsche Bank Josef Ackermann Fold sammen
Læs mere
Foto: Johannes Eisele
Den usikre fremtid for nordiske banker får nu Deutsche Bank til at opfordre deres investorer til at reducere deres beholdning af bankaktier inden offentliggørelsen af andet kvartal.

"Vi ser risici på nedsiden og vil reducere positionerne forud for andet kvartal. Indtjeningsniveauet efter krisen er usikkert, da indtægterne falder. I andet kvartal skrumpede udlånet med 2 pct. på kvartalsbasis, handelsindtægterne kan falde og udsigterne for rentemarginalen tegner mindre lyse, da bankerne indikerer, at det er blevet sværere at løfte marginerne," skriver Deutsche Bank i et notat ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Danske Bank og Nordea, som er de eneste danske aktier i notatet, får begge anbefalingen ’hold’. Det samme gør norske DnB Nor og svenske Handelsbanken, mens Swedbank og SEB får en sælg-anbefaling.

Kursmålet for Danske Bank løftes med ti kroner til 94 kroner. Det skyldes bl.a., at bankens tab og hensættelser kan være faldet, og at banken har bedre marginer end konkurrenterne, mens Nordea, der bliver kaldt Nordens dyreste bankaktie, får sænket kursmålet til 33,5 kroner.