Storbank langer ud efter centralbank: Tvetydige signaler forvirrer

Larry Fink - der er topchef for verdens største hedgefond, Blackrock - advarer den amerikanske centralbank, Federal Reserve, om, at dens medlemmer for tiden gør markedet en bjørnetjeneste ved at udtale sig om økonomien.

Larry Fink er topchef for verdens største hedgefond, Blackrock. Fold sammen
Læs mere
Foto: RUBEN SPRICH

De sender nemlig meget forskellige signaler, som forvirrer markederne, mener Fink.

Det skriver Financial Times.

- Der er så meget usikkerhed i verden, og det skaber volatilitet. Og i stedet for at skabe ro er myndighederne selv med til at blusse situationen op med deres blandede signaler, siger Larry Fink ifølge Financial Times.

Der vil således ikke komme ro på de finansielle markeder, før Federal Reserve (Fed) endelig trykker på renteknappen, vurderer hedgefondchefen.

Mellem juni og september faldt de globale aktier i snit 9 pct. anført at vækstopbremsning i den kinesiske økonomi - hvilket også kan vedvarende begrundelse for Fed om at blive ved med at udskyde rentestigningen.

Chancen - eller risikoen om man vil - for, at Federal Reserve hæver renten inden årets udgang, er ifølge markedet nu under 30 pct. og ikke meget højere for en forhøjelse i januar. For marts er sandsynligheden for en forhøjelse nu blot 49 pct. efter et fald fra 66 pct. i begyndelsen af måneden.