Storaktionær i Nilfisk opfordrer til fusion med konkurrent

Den aktivistiske hedgefond Primestone Capital opfordrer danske Nilfisk og amerikanske Tennant til at slå sig sammen til ét stort selskab.

Arkivfoto: Nilfisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Den britiske hedgefond ejer mere end 5 pct. af aktierne i begge selskaber og opfordrer dem nu til at starte en dialog om en eventuel fusion.

Det fremgår af en indberetning fra Primestone til de amerikanske børsmyndigheder.

I indberetningen fremgår det, at hedgefonden mener, at en fusion mellem de to rengøringsmaskineproducenter vil skabe en global markedsleder inden for professionelt rengøringsudstyr.

»Særligt mener indberetteren (Primestone, red.), at en fusion vil generere større skala, markedslederskab og finansielle synergier,« står der i indberetningen.

Primestone Capital har sendt en præsentation til Tennants ledelse, hvor hedgefonden fremhæver og uddyber disse synspunkter, fremgår det desuden.

I præsentationen fremhæver Primestone, at en fusion ikke har været mulig tidligere, da Nilfisk var ejet af NKT. I oktober blev Nilfisk og NKT dog splittet op i to selvstændige børsnoterede selskaber.

Hedgefonden vurderer, at der nu er mulighed for at få et dansk ja til en fusion med den amerikanske konkurrent.

»Vi mener, at Nilfisks ledelse, bestyrelse og aktionærer sandsynligvis vil støtte en kombination med Tennant,« skriver Primestone i præsentationen.Det fremgår, at Primestone ser betydelige vækstmuligheder, da en fusion blandt andet kan være med til at accelerere udviklingen af nye produkter. Samtidig vurderer investoren, at omkostningerne kan reduceres markant både på globalt og lokalt niveau, og at besparelserne dermed kan reinvesteres i vækst.

Nilfisk-aktien stiger 3 pct. til 306,70 kr. i kølvandet på meldingerne, mens Tennant ligger med en stigning på 0,8 pct. til 62,55 dollar på børsen i New York.