Stor spiludbyder forgylder FCK

F.C. København indgår en sponsoraftale med den store europæiske spiludbyder Unibet. Fodboldklubben og dens fans kan nu se frem til et sponsorat på et to-cifret millionbeløb og en tribune, der skifter navn.

F.C. København kan se frem til at blive forgyldt af et sponsorat på et to-cifret millionbeløb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Online-spiludbyderen og milliardkoncernen Unibet med hovedkvarter på Malta flirter ikke kun med det danske spilmarked, men nu også med dansk fodbolds størtste klub F.C. København.

Det har været planen længe fra Unibets side, som efter den nye spillelov er i gang med at indtage det danske marked.

"Det har fra begyndelsen været vores mål at tegne et sponsorat med F.C. København. Ambitionsniveauet i klubben stemmer godt overens med de tanker, vi har om vores egen position på det danske spillemarked. Unibet vil være danskernes foretrukne spiludbyder og vi ser sponsoratet i F.C. København som et naturligt skridt på den vej. Vi er overbeviste om, at ikke mindst den trofaste fanskare i F.C. København vil få glæde af vores initiativer i den forbindelse," siger direktør for Unibet Danmark, Kim Olesen.

Det er ikke kun FCK, der nu mærker det ny-liberaliserede spillelovgivning. Den bedste og næstbedste række i Danmark har fået spiludbyderen Betsafe som sponsor. Den næstbedste række har skiftet navn til Betsafe-ligaen.

Aftalen med FCK er en historisk aftale for dansk fodbold og vækker selvsagt stor glæde på direktionsgangene på Østerbro.

"Det er med stor glæde, at vi i dag kan præsentere denne historiske sponsoraftale. Udover et tocifret millionbeløb har Unibet udvist en særlig interesse og engagement i at aktivere sponsoratet overfor F.C. Københavns mange fans både på og mellem kampdage. Det ser vi naturligvis frem til, og vi er sikre på, at sponsoratet vil være til stor gavn for både Unibet, F.C. København og klubbens fans, siger adm. Direktør, Anders Hørsholt og fortsætter:"Ved årsskiftet blev spillemarkedet i Danmark delvist liberaliseret, hvilket har medført at dansk fodbold er blevet et fokusområde for udenlandske spiludbydere. Det har vi kunnet mærke i F.C. København. Qua vores position som Danmarks bedste fodboldhold og regelmæssig deltager i de europæiske gruppespil er vi en attraktiv samarbejdspartner. Vi har forhandlet med en række forskellige spiludbydere, men Unibet har vist sig at være den absolut mest interessante samarbejdspartner".

F.C. København oplyser ikke, hvor mange millioner, der er tale om. Ifølge  Sporten.dk er der tale om et beløb på 21 mio. kr. over tre år til FCK.

FCK oplyser, at fodboldklubbens fans vil opleve en lille ændring: Parkens B-tribune skifter nemlig navn til Unibet-tribunen. Derudover vil der være en række nye tiltag på klubbens eksisterende medier og på kampdage, som ikke beskrives nærmere.

Den jyske fodboldklub FC Midtjylland har også indgået en aftale med Unibet, og det ser dermed ud til, at betting-firmaer for alvor satser på de danske klubber.