Stor lønnedgang blandt spillere skal redde Brøndby IF

Den pressede fodboldklub har angiveligt fået tilsagn om en redningsplan - og en del af den handler om lønnedgang.

Brøndbys Dennis Rommedahl fejrer sin scoring i kampen mellem Brøndby IF og AC Horsens, søndag d. 25. november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Brøndby If meddeler tirsdag, at klubben nu har den plan klar, der skal sikre selskabet likviditet og overlevelse. De bærende punkter er dog ikke endelig på plads. Planen indebærer en lønnedgang, ny likviditet, henstand fra kreditorer og ophævelse af aktieklasserne. Der er givet "nogle tilsagn om henstand."

Lønnedgangen skal reducere lønomkostningerne med 10 pct. og i en periode på tre måneder ekstraordinært yderligere 15 pct.

- Vi er ved at være i mål med alle punkter i vores plan, der skal sikre både den kortsigtede og langsigtede likviditet og kapitaltilførsel. Et af punkterne i planen er en generel lønnedgang for medarbejderne i Brøndby IF, skriver administrerende direktør i Brøndby IF Tommy Håkansson i meddelelsen og fortsætter:

- Vi håber og tror, at alle medarbejdere – både spillere og øvrige medarbejdere – vil tilslutte sig en sådan aftale, da det er afgørende for både den kort- og den langsigtede kapitaltilførsel og likviditet og dermed virksomhedens videreførelse,.

Ud over lønnedgangen skal der tilføres likviditet fra nye og gamle investorer og långivere. Her er der givet flere tilsagn, der dog er betinget af, at de andre dele af planen gennemføres.

Der ud over skal der opnås henstand fra "større enkeltkreditorer". Her er der indgået enkelte aftaler, og de resterende ventes på plads inden for kort tid. Der skal samtidig gives henstand i feriepengesagen.

- Det er glædeligt, at vi er nået så langt og har opnået de nævnte tilsagn i denne situation. Nu håber og forventer vi, at aftalerne med medarbejderne og Spillerforeningen kommer på plads de næste par dage, idet det vil være et helt afgørende grundlag for Brøndby IF's videreførelse, skriver administrerende direktør, Tommy Håkansson.