Stopklodser tårner sig op efter amerikanske aktierekorder

De amerikanske aktier startede ugen i solidt plus, men det satte Googles moderselskab, Alphabet en stopper for, da selskabets regnskab ikke levede op til forventningerne.

Google var eftermarkedets store skuffelse, da moderselskabet Alphabet leverede et regnskab med en omsætning, der lå en halv milliard dollar under investorernes forventninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Peter

Godmorgen og velkommen til tirsdagens aktiemorgenpost.

I USA indledte aktierne ugen med små uventede plusser mandag. Det skyldtes nøgletal, der tegnede et billede af nogle mere aktive amerikanske forbrugere end ventet. Markedet lukkede i ren sejrsrus, da både NASDAQ og S&500 for tredje gang indenfor en uge sluttede på højeste niveau nogensinde.

Hertil morgen tyder det dog, at stigningerne er overstået. Futures på de tre indeks handles med fald på 0,1-0,2 procent.

3 ting du skal vide, inden markedet åbner:

  • Googles moderselskab, Alphabet, mandagens skuffelse for investorerne. Alphabet sluttede ellers mandagen af med rekordhøjder efter et plus på 1,5 procent i ordinær handel. Men efter lukketid raslede kursen 7,3 procent ned i eftermarkedet. Det var reaktionen på et sløjt regnskab, hvor overskudet lå cirka en halv milliard dollars under det forventede niveau, hvilket også afspejledes på selskabets bundlinje, skriver Ritzau Finans.
  • Svage nøgletal for fremstillings- og servicesektoren tyder på kinesisk opbremsning. De officielle PMI-tal i Kina viser en større afmatning i den kinesiske produktionssektor end hidtil ventet, skriver Ritzau Finans.
  • Nordea ligger skuffende under det ventede resultat. Selskabet giver sig selv en syngende lussing i det dugfriske kvartalsregnskab, hvori banken øremærker cirka 700 millioner kroner til hvidvasksager.

Det kan rykke markedet tirsdag

  • Kl. 11: Lander tallene for eurozonens BNP-vækst i årets første kvartal.
  • Kl. 16: Offentliggøres nye indekstal for forbrugertilliden i USA.​

Virksomheder i fokus

  • I dag kommer regnskaber fra Apple, Generel Eletric, Generel Motors og McDonalds.

Markederne lige nu:

Japan: Lukket
Hongkong: Hang Seng -0,6 pct.
Kina: Shanghai Composite +0,5 pct.
Sydkorea:  Kospi -1,0 pct.
Singapore: STI -0,5 pct.
Australien: ASX 200 -0,6 pct.