Største kursfald i tre år: Kosmetikgigant straffet for reklamesnyd

Amerikanske Estée Lauder fik onsdag kurssmæk i USA, GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD Fold sammen
Læs mere
Foto: Philippe Wojazer

Amerikanske Estée Lauder fik onsdag kurssmæk i USA, selv om selskabet opjusterede og slog analytikernes forventninger i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Kosmetikkoncernen indrømmede og undskyldte nemlig samtidig for, at koncernen i forbindelse med reklamer for nogle af dets produkter har manipuleret med påstande om nogle testresultater. Og det straffede investorerne onsdag med det største fald i tre år.

- Vi har for nyligt erfaret, at nogle test forbundet med visse produkters reklamepåstande gennem en tid med vilje er blevet ændret af en mindre gruppe medarbejdere, udtaler topchef i Estée Lauder, Fabrizio Freda, i en meddelelse.

Den noget kryptiske melding indeholder ikke nogen oplysninger om, hvilke produkter det drejer sig om, men selskabet forsikrer, at der ikke er tale sundhedsrisiko forbundet med manipulationen.

Fremadrettet vil selskabet lave om på nogle af sine reklamepåstande. Både småt og stort, som det hedder.

På regnskabssiden så det ellers godt ud for Estée Lauder. Den justerede omsætning i tredje kvartal endte på 3,37 mia. dollar mod ventet 3,24 mia. dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News. Det var endda over det mest optimistiske bud på 3,31 mia. dollar.

Også bundlinjen var bedre end ventet, da den justerede indtjening per aktie endte på 1,17 dollar mod ventet 1,07 dollar. Estée Lauder løftede samtidig på forventningerne til hele regnskabsåret til en indtjening per aktie på 4,38-4,42 dollar mod analytikernes bud på 4,37 dollar.

Aktien i Estée Lauder faldt onsdag med 8,5 pct. til 132,59 dollar. Aktien gik dog en anelse tilbage i eftermarkedet, hvor investorerne sendte den 0,7 pct. op til 133,50 dollar.
/Ritzau/Finans