Største europæiske aktiefald i fem uger

Positivt overraskende nøgletal for antallet af nytilmeldte ledige i USA sendte torsdag eftermiddag negativt inspiration ind over aktiemarkedet både i USA og i Europa.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne frygter, at tallene vil øge risikoen for en snarlig svækkelse af den amerikanske centralbanks pengepolitiske lempelser, som er med til at holde gang i den amerikanske og dermed den globale økonomi.

I London faldt FTSE 100-indekset 0,6 pct., i Paris var indeksfaldet i CAC 40 på 0,5 pct. og i Frankfurt faldt DAX-indekset 0,7 pct. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,7 pct., som ifølge Bloomberg News var det største fald på en dag i fem uger.

Længst nede i Stoxx 600 indekset lå det britiske olieselskab Ophir, der opererer i Afrika. Selskabets aktier faldt 14,9 pct. efter meddelelse om forsinkelse i planerne om dybvandsboringer ud for Tanzania.

Blandt torsdagens kurssyndere var også den svenske kosmetikkoncern, Oriflame, der tabte 6,6 pct. efter offentliggørelse af skuffende regnskab med et driftsoverskud på EBITDA-niveau på 42,2 mio. euro set over for analytikernes forventninger om et overskud på 46,7 mio. euro.

Den schweiziske forsikringskoncern Zürich måtte også skuffe forventningerne med et nettooverskud i andet kvartal på 789 mio. dollar efter omkotsninger til de europæiske oversvømmelser på 140 mio. dollar. Analytikerne havde ventet et overskud på 824 mio. dollar. Aktien faldt 3,6 pct.

På plussiden i Stoxx 600-indekset glødede Imperial Tobaco i toppen med en stigning på 2,6 pct. på positive forventninger til tobaksgigantens planer om at lancere et nikotin-alternativ til cigaretter næste år.

Af relevans for danske FLSmidth er der også kursstigning til den schweiziske cementgigant Holcim, der har overgået analytikernes forventninger med et kvartalsoverskud på 383 mio. franc. Aktien steg 0,9 pct.