Stille fald fra børsstart

Det danske aktiemarked ligger roligt hen fra start tirsdag, der ikke byder på markante udsving. Samme tendens ses på de europæiske markeder.

Læs mere
Fold sammen

Uden for det toneangivende C20 Cap-indeks stiger Genmab, efter at samarbejdspartnere GlaxoSmithKline har vundet en retssag vedrørende Genmabs Arzerra.

Samlet falder det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,1 pct. til 583,73 point tirsdag morgen, mens de ledende europæiske indeks ligger blandet. Volumen er 20 pct. til 40 pct. under de seneste 100 dages gennemsnit ifølge Bloomberg.

FLSmidth falder 0,7 pct. til 269 kr. hjem på trods af, at Rio Tinto har produceret mere i andet kvartal end ventet i markedet og har hævet sine forventninger til hele årets produktion.

Mineselskabet producerede 61,3 mio. tons jernmalm i andet kvartal, hvoraf selskabets egen andel endte på 51,8 mio. ton, et stykke over forventningerne om en produktion på 51,2 mio. ton ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Selskabets forventninger til produktionen af kobber er hævet fra 540.000 ton til 565.000 ton.

På negativsiden har verdens tredjestørste guldproducent, Anglogold, nedjusteret sine forventninger til 2013. Anglogold venter nu at producere 4 til 4,1 mio. troy ounce guld mod tidligere 4,1 til 4,4 mio. Samtidig øjnes en nedskrivning på 2,2 til 2,6 mia. dollar. Guldprisen er faldet voldsomt i år.

TDC dykker med 0,4 pct. til 47,36 kr. på trods af, at selskabet har kunnet offentliggøre en større konktrakt med Københavns Kommune. TDC skal levere omkring 20.000 simkort og 4000 fastnetlinjer i en kontrakt, der potentielt kan indbringe selskabet over 100 mio. kr.

Sidste uges historie om, at EU-komissionen er på vej med en total afskaffelse af roaminggebyrer spøger dog fortsat. Mandag vurderede Berenberg, at roaminggebyrerne står for 5 pct. af omsætning og op til 10 pct. af driftsresultatet for europæiske teleselskabers mobilforretninger.

Coloplast dykker 0,4 pct. til 345,70 kr., efter Nordea har anbefalet investorer at indløse gevinster og sætte pengene andre steder. Det sker efter markante aktiekursstigninger.

- Vi mener, at det er tid til at hjemtage gevinst i aktien, der er dyrt prisfastsat. Der skal ikke meget til at sende aktien ned, skriver Nordea i tirsdagens morgenrapport og nævner fire risikomomenter:

- Udsigt til yderligere offentlige besparelser i Frankrig og USA, svære markedsbetingelser i Sydeuropa, tegn på svag lønsomhed og nye retssager i USA hen over sommeren, hvor flere kvinder har lavet et gruppesøgsmål mod Coloplast og andre producenter, da de angiveligt har taget skade af selskabernes produkter.

I toppen af C20 Cap stiger Mærsks B-aktie med 0,3 pct. til 41.280 kr. og Novo Nordisk med 0,2 pct. til 932 kr.

Genmab stiger 0,6 pct. til 180 kr., efter at den amerikanske føderale appeldomstol har afvist anmodningen fra Genentech og Biogen Idec om en ny høring i sagen om patentkrænkelse vedrørende Genmabs Arzerra. Afgørelsen kan dog ankes.

Genentech og Biogen Idec anlagde oprindeligt sagen i 2010, idet de mente, at Arzerra krænkede et patent, som dækker metoder til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) med CD20 antistoffer. GSK afviste påstanden om krænkelse og hævdede, at patentet var ugyldigt og ikke kunne håndhæves.

/ritzau/FINANS