Stilhed på valutamarkederne før fredagens arbejdsmarkeds-storm

Mandag var en umådelig stille dag på de internationale valutamarkeder, og tirsdag morgen har ikke ændret på dette.

En skuffende mangel på aktivitetsvækst i den kinesiske fremstillingsbranche indikerer en global opbremsning, hvilket før eller siden vil ramme den amerikanske økonomi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kursudsvingene mellem de store valutaer - dollar, euro og yen - er yderst begrænsede i det ferietynde marked, hvor adskillige markedsdeltagere foretrækker at forblive på sidelinjen frem for at stikke fingrene i hvepseboet.

Markedet afventer ugens helt store makroøkonomiske begivenhed; fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Rapporten vil give et billede af tilstanden på det amerikanske jobmarked, hvor antallet af nye job og lønningerne er vitale for centralbanken beslutningsgrundlag for timingen af den varslede renteforhøjelse.

Men i takt med at de seneste data har peget i den forkerte retning- senest med fredagens Employment Cost Index (ECI), som skuffende viste lavere lønstigninger i andet kvartal end ventet - sammenholdt med at mandagens ISM-data for fremstillingsindustrien ikke kunne få begejstringen frem, er troen på en hurtig renteforhøjelse blegnet.

Samtidig har en skuffende mangel på aktivitetsvækst i den kinesiske fremstillingsbranche indikeret en global opbremsning, hvilket før eller siden vil ramme den amerikanske økonomi.

Ses der alene på renteudviklingen i USA, er den tiårige rente faldet fra 2,46 pct. til 2,15 pct. i løbet af de seneste tre uger. Og det er i en situation, hvor centralbankchef Janet Yellen igen og igen har understreget, at renten vil blive sat op i år under forudsætning af, at udviklingen går som Federal Reserve har estimeret.

Ved 6.30-tiden tirsdag morgen koster euro 1,0945 dollar mod 1,0955 dollar mandag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 124,10 yen mod 123,95 yen mandag, mens der går 136,85 yen på en euro mod 136,90 yen mandag eftermiddag.