Stigningerne fortsatte på Europas aktiemarkeder - men euforien aftog

Macron-effekten aftog i dag, men der var alligevel rum til stigninger på de europæiske aktiemarkeder.

Foto: POOL. Emmanuel Macron var den direkte årsag til den flyvende aktiedag i går. Euforien var væsentlig mindre i dag, men aktierne steg dog alligevel en smule.
Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktier steg tirsdag, men tempoet var noget mindre end mandag, hvor der nærmest var aktieeufori efter resultatet af første runde i det franske præsidentvalg.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 steg med 0,3 pct. til indeks godt 387 tirsdag efter en stigning på over 2 pct. mandag til det højeste niveau siden 2015.

Schweiziske AMS, der er underleverandør til Apple, står for den største stigning i indekset på 19,6 pct., efter at selskabet i forbindelse med regnskabet for første kvartal rapporterede om en stigning i ordrebeholdningen på 44 pct.

Aktierne i Christian Dior steg næstmest - 11,5 pct. til 253,15 euro. Den franske rigmand Bernard Arnault, der ejer 74 pct. af det franske luksusselskab, vil købe de mindre aktionærer ud af virksomheden, som blandt andet er kendt for parfumer, kosmetik og tasker. Han har derfor fremsat et bud på de resterende Dior-aktier på 12,1 mia. euro - eller 90 mia. kr. - svarende til 260 euro per aktie, som er en præmie på 14,5 pct. i forhold til mandagens lukkekurs.

Den svenske lastbilproducent Volvo lå nummer tre i Stoxx 600 efter at have leveret et godt regnskab med en stigning på 7,6 pct.

Volvo klarede sig markant bedre end ventet i første kvartal. Lastbilproducenten omsatte for 77,4 mia. svenske kr., hvilket var en god bid over analytikernes estimat på 75,7 mia. svenske kr. ifølge SME Direkt. Også resultatet før skat var langt bedre end ventet. Volvo fik et overskud på 6440 mio. svenske kr. mod ventet 4952 mio. svenske kr. ifølge SME Direkt.

I den anden ende af indekset faldt engelske Whitbread mest - godt 7 pct. - efter at selskabets kaffekæde, Costa, skuffede fælt i regnskabet fra selskabet, der også driver hoteller og restauranter.

/ritzau/FINANS