Stigende tiltro til C20-selskaberne

Mens dansk økonomi er på vej ned ad bakke, klarer landets største erhvervsvirksomheder sig fortsat godt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Aktieugebrevet.

- Aktieanalytikerne har på det seneste opjusteret deres skøn for det kommende års overskud, og det er sket, selv om både europæisk og dansk økonomi fortsat bevæger sig på kanten af en recession, skriver ugebrevet og oplyser, at af de 18 store C20-selskaber har analytikerne kun nedjusteret deres overskudsestimater i fire selskaber, mens forventningen til årets overskud er opjusteret i tolv selskaber. I to selskaber er estimaterne uændrede.

Aktieugebrevet baserer opgørelsen på data fra analysefirmaet Factset, der indsamler analyseestimater fra aktieanalytikere i Danmark og i udlandet.

Et af de mere opsigtsvækkende resultater i analytikervurderingerne er, at Danske Bank nu ganske hurtigt er ved at indhente Nordea på indtjeningsstyrke.

- De seneste tre måneder har analytikerne opjusteret Danske Banks overskud med 6,1 pct., mens Nordea ligger uændret, oplyser ugebrevet.

Ser man på analytikernes ventede price/earnings på de to aktier, fordobles Danske Banks bundlinje fra 2012 til 2013, idet p/e-værdien halveres fra 20 til 10 baseret på den aktuelle aktiekurs.

- Nordea-aktien handles både til 10 gange det ventede overskud i år og næste år, og det betyder forventning om en helt flad overskudsudvikling, skriver ugebrevet.

Andre selskaber, hvor analytikerne de seneste måneder har opjusteret overskudsforventningen til de næste tolv måneder er Pandora - med plus 12 pct., og Jyske Bank med plus 11 pct. Også Coloplast, Carlsberg, GN Store Nord og Novo Nordisk ligger lunt i svinget, skriver ugebrevet.

Størst skepsis hos analytikerne er der for tiden overfor overskudsudviklingen i Lundbeck og FLSmidth og til dels Topdanmark.

Forventningerne til Vestas' overskud er opjusteret markant, men aktien er stadig dyr.

I Vestas er overskudsforventningen den seneste måned er sat op med hele 40 pct. af analytikerne.

- Aktien handles dog fortsat til 70 gange det ventede overskud i år, og 15 gange det ventede overskud næste år, skriver ugebrevet.