Stigende rente forud for nøgletal fra USA

Obligationsmarkedet herhjemme er tirsdag åbnet med en lille rentestigning i forhold til niveauet ved lukketid mandag.

Markedets fokus er rettet mod ISM-indekset for serviceerhvervene i USA, der præsenteres ved 16.00-tiden.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation er tirsdag åbnet i 1,77 pct. - en stigning på 2 basispoint i forhold til niveauet ved lukketid mandag, hvor renten lå til 1,75 pct.

Markedet vil i løbet af dagen have øjnene rettet mod USA og ISM-indekset for serviceerhvervene fra USA for oktober. Blandt økonomerne ventes indekset at falde marginalt til 54,0 fra 54,4 i september. Det fremgår af estimater indsamlet af Bloomberg News.

- Vi fik en stærk rapport for fremstillingssektoren, og flere sentimentindikatorer har på det seneste udviklet sig positivt. ISM New York, der primært består af serviceindustri, kom i går (mandag, red.) stærkt ud på 59,3 mod tidligere 53,6, og det understøtter alt andet lige dagens tal. Et niveau omkring 54 vil stadig indikere en robust fremgang, skriver Alm. Brand Markets i en morgenkommentar.

Hvis ISM-indekset ender med at overraske markedet og vise et stigende niveau for oktober, kan det ifølge Sydbank pege i retning af yderligere rentestigninger. Sydbank venter dog ligesom størstedelen af markedet, at indekset ender stort set uændret i indeks 54, oplyser banken i sin morgenkommentar.

Fra Europa kommer der tirsdag ved 10.30-tiden PMI-indeks fra den britiske servicesektor i oktober, hvor der ifølge Bloomberg News ventes et mindre fald til 60,0 fra 60,3 i september. Ifølge Sydbank kan en skuffende udvikling i oktober påvirke pundet og dermed medføre en svækkelse af den britiske valuta.

Et af ugens absolutte højdepunkter er rentemødet torsdag i Den Europæiske Centralbank, ECB. Ifølge flere iagttagere er det ventet, at centralbanken på et tidspunkt vil sætte gang i yderligere lempelige tiltag.

Ved rentemødet torsdag venter 65 ud af 68 økonomer dog ifølge Bloomberg News, at ECB fastholder den styrende rente på 0,50 pct.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk