Stigende råvarepriser bag mindre USA-fremgang

De amerikanske aktiemarkeder er mandag åbnet højere, hvilket er femte dag i træk med fremgang.

Læs mere
Fold sammen
Det er specielt de råvarerelaterede aktier som er kommet godt fra start, efter at prisen på de fleste råvarepriser stiger pænt. Mikrochipproducenten AMD stiger pænt på en hævet anbefaling, mens detailgiganten Sears falder tilbage på en kritisk artikel i finansmagasinet Barron's.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 0,5 pct. højere i 9.555. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,4 pct. højere i 2029.

- Forhåbningerne om et opsving af den globale økonomi løfter aktiemarkederne, siger aktiestrateg Gregor Mast hos finanshuset Clariden Leu til Bloomberg News. Det positive momentum er øget, men mange investorer er fortsat på sidelinjen. Der afventes nu, hvorvidt virksomhederne kan indfri de forventningerne, som er afspejlet i de høje P/E værdier, bemærker aktiestrategen.

De fleste råvarepriser stiger i mandagens handel, hvilket er med til at løfte de råvarerelaterede aktier. Aluminiumsproducenten Alcoa åbner 1,6 pct. højere i 12,8 dollar, mens mineselskabet Freeport - McMoRan Copper & Gold åbner 1,8 pct. højere i 66,2 dollar.

Flyproducenten Boeing har vundet en kontrakt til det amerikanske militær på jetfly af typen C-17 til en værdi af 1,16 mia. dollar. Det oplyser Pentagon. Aktien åbner 0,7 pct. højere i 46,2 dollar.

Detailselskabet Sears åbner 4 pct. lavere i 63,4 dollar, idet aktien kan falde med helt op til 50 pct. Det skriver finansmagasinet Barron's, com citerer aktieanalytiker Gregory Melich hos finanshuset Morgan Stanley. Omkostningsbesparelserne er ikke mundet ud i de ønskede forbedringer på indtjeningssiden.

Bankaktierne nyder også godt af den positive stemning mandag, hvor Citigroup åbner 4 pct. højere i 4,9 dollar, mens Bank of America åbner 1,9 pct. højere i 17,8 dollar. Morgan Stanley åbner 2,2 pct. højere i 30,4 dollar, efter at Reuters skriver, at finanshuset i øjeblikket overvejer forskellige løsninger for datterselskabet Van Kampen Investments Group, efter at være blevet kontaktet med et konkret bud.

RB-Børsen