Stigende bekymringer og blodrøde aktiemarkeder

De asiatiske aktiemarkeder ligger i blodrødt fredag morgen.

»Den største bekymring blandt investorerne lige nu er den store volatilitet i Kina, der viser, at investorerne i stigende grad er bekymrede over tilstanden af den kinesiske økonomi, og hvordan det kan påvirke resten af verden,« siger  investeringschef Angus Gluskie fra White Funds Management i Sydney. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUPRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De store aktiesalg fortsætter fra morgenstunden, efter at nye data fra den i forvejen noget fortumlede kinesiske økonomi viser fortsatte og markante fald i PMI-aflæsningen fra fremstillingssektoren.

- Kursfaldene natten over i de globale markeder er ved at gøre investorerne godt og grundigt nervøse, siger investeringschef Angus Gluskie fra White Funds Management i Sydney til Bloomberg News og fortsætter:

- Den største bekymring blandt investorerne lige nu er den store volatilitet i Kina, der viser, at investorerne i stigende grad er bekymrede over tilstanden af den kinesiske økonomi, og hvordan det kan påvirke resten af verden.

I Tokyo kunne investorerne ellers glæde sig over gode data fra det foreløbige PMI-indeks for fremstillingssektoren. Indekset viste 51,9 i august efter en stigning fra juli på 51,2.

Alligevel trækker den globale nedtur markedet under nulpunktet, idet det brede Topix-indeks falder 2,7 pct., mens Nikkei-indekset dropper 2,3 pct.

I Kina får frygten for en accelererende økonomisk nedtur ny næring af endnu et sæt skuffende data fra fremstillingssektoren.

Den foreløbige aflæsning af PMI-indekset fra Caixin Media og Markit Economics falder til 47,1 i august fra 47,8 den foregående måned. Det er samtidig værre end skønnet, som lød på en stigning til 48,2.

Shanghai Composite falder 3,0 pct. og CSI 300 indekset dykker 3,1 pct., mens Hongkongs Hang Seng ligger med et minus på 2,3 pct.

Blandt de øvrige børser er der minus i Taiwans Taiex-indeks på 2,7 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks dropper 2,2 pct. og Singapores Straits Times reduceres 1,9 pct. Sydneys ASX-indeks lukker med et minus på 2,0 pct.

Fredag morgen ligger de amerikanske futures med fald på omkring 0,6 pct. i Asien.