Stemningsskifte standser blødningen på de amerikanske aktiemarkeder

Stemningen på de internationale aktiemarkeder er blevet forbedret i løbet af torsdag eftermiddag, og det betyder også, at de amerikanske aktier er startet noget højere, end futures tidligere på dagen pegede på.

Efter kort tids handel falder S&P 500-indekset med 0,1 pct., mens Nasdaq bakker marginalt med 0,04 pct., og Dow Jones-indekset falder med 0,2 pct. Der var i markedet for futures lagt op til fald på omtrent 1 pct. tidligere torsdag.

Det følger i øvrigt efter store fald onsdag, hvor de tre indeks bakkede med mellem 3,2 og 4,1 pct.

Med til at vende stemningen har et sæt inflationstal fra USA været.

Her viste både inflationen og kerneinflationen i september sig at være lavere end ventet, og det giver en smule lettelse i forhold til det løn- og inflationspres, der på det seneste har været med til at presse statsrenterne op og få investorerne til at sælge stort ud af aktier.

Blandt de positive indslag er luftfartsselskaberne Delta Airlines og American Airlines, der stiger med henholdsvis 4,4 pct. og 2,6 pct.

Delta Airlines er trukket op af et lidt bedre end ventet regnskab for tredje kvartal, mens American Airlines begunstiges af, at de britiske konkurrencemyndigheder igen kigger på en foreslået alliance med British Airways på de transatlantiske ruter.