Steen Bryde til angreb på myndighederne

Ved en aktion i forrige uge hos den konkursramte finansmand Steen Bryde fik Bagmandspolitiet hjælp af SKAT, og det vækker nu vrede hos Bryde, der har pudset advokaten Karoly Nemeth på myndighederne.

Foto: Peter Helles Eriksen
I forrige uge blev den tidligere ejendomsmatador og mangemillioner Steen Bryde sigtet for mandat- og skyldnersvig i forbindelse med en større aktion, hvor, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, bedre kendt som Bagmandspolitiet slog til mod en række adresser.

Bagmandspolitiet, havde ved aktionen imidlertid fået selskab af medarbejdere fra SKAT, og det vækker vrede hos Steen Bryde, som nu har fået advokaten Karoly Nemeth ind i sagen.

Han anklager således SKAT for at være med til aktionen uden reelt at have en retslig tilladelse til at deltage, og derfor kræver han nu, at SKAT afgiver forklaring i byretten.

”SKAT har ikke haft noget som helst at gøre hos Steen Bryde. Men de har været på det man kalder for fisketur. Det er simpelthen listet med for at se, om de kunne snuse noget op. Det er dybt kritisabelt,” siger Karoly Nemeth.

Han påpeger, at SKAT over for ham har forklaret, at man udelukkende deltog i aktionen mod Steen Bryde og hans forretningspartnere, fordi politiet var ramt af personale.

Den udlægning har ungarskfødte Nemeth, der blandt andet har repræsenteret den detroniserede danske bjergkonge Michael Rasmussen og den tidligere OB-keeper Arek Onyszkos, dog meget svært ved at forstå.

”Hvis SØK mangler personale kan de da bare låne af Postvæsenet, hæren eller et af de mange advokatkontorer, der har folk i overskud. I mine ører lyder det som en meget dårlig forklaring,” siger Karoly Nemeth.

Politiet afviser problemer
Ransagningen hos Steen Bryde kom i forlængelse af, at den nye bestyrelse i rederiet Nordic Tankers med den tidligere Torm-chef Klaus Kjærulff i spidsen valgte at politianmelde den tidligere Capinordic- og rederi-direktør.

Bestyrelsen mente blandt andet, at Steen Bryde havde misbrugt sin magt ved at foretage en række handlinger i Nordic Tankers-regi, der kun gavnede ham selv og hans forretningspartnere.

Eksperter har over for Business vurderet, at Steen Bryde kan risikere en årelang fængselsstraf, men det forhindrer ikke den tidligere ejendomsspekulant i nu at gå til angreb på SKAT og politiet.

På trods af de skarpe udmeldinger fra Steen Brydes advokat mener statsadvokat jens madsen fra SØK, at man på ingen måde har gjort noget forkert.Han understreger, at SKAT havde al ret til at deltage i sidste uges storstilede aktion.

”Det er helt almindelig praksis, at SKAT deltager, og det stod der også i den anmodning, vi havde sendt til retten. Det står godt nok ikke i selve kendelsen, men det betyder ikke noget for os. Vi har selv ansvaret for at bestemme, hvem der skal med på sådan en aktion,” siger Jens Madsen og påpeger, at hans folk også fik hjælp fra andre politikredse.

”Så længe SKAT ikke tager effekter eller dokumenter men blot yder bistand, så ser jeg ikke noget problem i det,” siger han.