Steen Bryde overtræder rederi-vedtægter

Den konkursramte finansmand Steen Bryde har overtrådt vedtægterne i Nordic Tankers ved ikke at indkalde til ekstraordinær generalforsamling i tide.

Foto: Scanpix. Steen Bryde har handlet i strid med vedtægterne i Nordic Tankers.
Læs mere
Fold sammen
Bestyrelsesformanden i rederiet Nordic Tankers, Steen Bryde, har ikke overholdt selskabets vedtægter i forbindelse med indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling.

Den 16. december 2008 indgav en gruppe utilfredse aktionærer en begæring til bestyrelsen om en ekstraordinær generalforsamling. Ifølge rederiets vedtægter, som Mogens Buschard har refereret dem, skal den siddende bestyrelse indkalde til generalforsamlingen inden for 14 dage derefter.

Derfor havde Steen Bryde til den 30. december til at fastsætte en dato, der stadig ikke foreligger.

Da Nordic Tankers modtog begæringen fra den utilfredse aktionærgruppe, skrev rederiet i en selskabsmeddelelse, at fastsættelsen af tid og sted for generalforsamlingens afholdelse ventedes at blive fastsat i forbindelse med et bestyrelsesmøde den 22. december.

Imidlertid ændrede bestyrelsesmødet fokus, og Steen Bryde fyrede direktionen samtidig med, at tre bestyrelsesmedlemmer forlod deres poster. Derfor blev fastsættelsesdatoen udskudt, og bestyrelsesformanden sagde før juledagene, at han ville fastsætte en dato for den ekstraordinære generalforsamlingen efter højtiden.

For at begære en ekstraordinær generalforsamling skal mindst 10 pct. af aktionærerne støtte forslaget. Den utilfredse aktionærgruppen, anført af den tidligere bestyrelsesformand og storaktionær Mogens Buschard og Hasse Larsen, venter, at generalforsamlingen bliver holdt i midten af januar.

RB-Børsen