Steen Bryde får 3,5 års fængsel

Østre Landsret skar et halvt år af byrettens dom over finansmanden Steen Bryde, der nu skal 3,5 år i fængsel. Hans to medtiltalte får ligeledes hugget et halvt år af deres fængselsstraffe

Foto: Malte Kristiansen. Steen Bryde tilbage i 2011.
Læs mere
Fold sammen

Den tidligere toprevisor, ejendomsmatador og direktør for børsnoterede Nordic Tankers Steen Bryde har fået stadfæstet sin fængselsdom år i Østre Landsret og skal nu tre et halvt år i fængsel.

Bryde blev i byretten sidste år idømt fire års fængsel for skyldnersvig, mandatsvig og skattesvig. Han blev derudover dømt til at betale en bøde på 3,2 mio. kr. og er indtil videre fradømt retten til at lede aktieselskaber og andre typer selskaber med begrænset ansvar.

I dag klokken ti skar Østre Landsret et halvt år af den fængselsstraf, som byretten havde idømt ham. De to øvrige tiltalte, forretningspartneren Brian Søholt Petersen og skibshandler Jesper Bo Nielsen fik ligeledes skåret et halvt år af deres fængselsdom og står nu til henholdsvis 2,5 og to års fængsel. Østre Landsret dømte alene de tiltalte for forsøg på mandatsvig, men stadfæstede i øvrigt byrettens dom.

Steen Brydes ekskone Mette Liebach blev i byretten idømt et års betinget fængsel for medvirken til et enkelt forhold. Hun accepterede byrettens dom og har altså ikke anket til landsretten.

Steen Bryde blev i 2006 direktør for finanshuset Capinordic og sideløbende opbyggede han en stor ejendomsportefølje i hovedselskabet Bryde Gruppen. I 2007 begyndte han at købe betydelige aktieposter i tankskibsselskabet Nordic Tankers. Da finanskrisen eskalerede, opsagde bankerne Steen Brydes engagementer på stribe. Det var et millionkrav fra Roskilde Bank, der væltede læsset.