Starbucks brænder sig på milliardbetaling

De amerikanske aktier går i de europæiskes fodspor og lægger fra land med fald onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Særligt skuffede er Starbucks-investorer med udsigten til en milliardbetaling, mens Dow Jones-, Nasdaq- og S&P 500-indekset falder i omegnen 0,3-0,4 pct.

Investorerne er snart færdige med at granske regnskaber for denne omgang, og det skaber mere fokus på, hvornår den amerikanske centralbank begynder neddroslingen af de pengepolitiske lempelser. Senest har Federal Reserves chef i Minneapolis advaret imod at begynde at nedtrappe stimulussen for tidligt.

- Da regnskabssæsonen snart er ovre, synes der at komme noget nervøsitet tilbage i markedet. Økonomien er tilbage i fokus. Alle ser efter hints, der kan forudse, hvad Fed gør, fortæller Heinz-Gerd Sonnenschein, aktiestrateg i Deutsche Postbank, til Bloomberg News.

På selskabssiden bliver Starbucks skænket en god kop opmærksomhed. Verdens største kæde af kaffebarer skal betale 2,8 mia. dollar til Mondelez International, der tidligere hed Kraft Foods, efter at have indgået forlig. Starbucks har flere gange forsøgt at betale mindre summer i sagen, som drejer sig om et tidligere samarbejde, hvor Kraft Foods distribuerede Starbucks-kaffe til fødevareforhandlere.

Striden ser nu ud til at være ude af verden, men Starbucks-investorerne er alligevel i lunkent humør og sender kaffeaktien ned med 0,9 pct.

Detailkæden Macy's har inden markedets åbning præsenteret tal for tredje kvartal, der toppede analytikernes forventninger. Macy's omsætning endte i kvartalet på 6,28 mia. dollar, hvilket blev omsat til et justeret overskud per aktie på 47 cent. Til sammenligning havde analytikerne spået en omsætning på 6,19 mia. dollar og et plus per aktie på 39 cent.

Det glæder investorerne, der løfter aktien i Macy's med 7,1 pct.

/ritzau/FINANS