Stærke regnskaber trak markedet yderligere op

De store amerikanske virksomheder forsætter med at overraske positivt på indtjeningssiden, og tirsdag var ingen undtagelse, da analytikernes forventninger igen blev overgået fra flere sider.

Læs mere
Fold sammen
Det trak de amerikanske aktiemarkeder op trods et sæt skuffende tal for det amerikanske boligmarked.

Dow Jones Industrial Average steg 0,4 pct., og det bredere S&P 500 øgede med 0,5 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks måtte "nøjes" med en stigning på 0,3 pct. Dermed fastholder de amerikanske aktieindeks det højeste niveau i mere end fem år.

I Tokyo handles futures på de store amerikanske indeks onsdag morgen med et minus i Dow Jones og S&P 500 på 0,1 pct., mens Nasdaq-futuren stiger 0,1 pct.

Investorerne i aktiemarkedet har fuldstændigt glemt de problematiske politiske forhandlinger i Washington. I stedet koncentrerer handlere og analytikere sig om de løbende regnskaber, som i disse dage lander i hastig rækkefølge.

Tirsdag fremlagde rejsekoncernen Travelers regnskab for fjerde kvartal. Tallene var stærke og overgik analytikernes forventninger, hvilket sendte aktien op med 2,2 pct.

De stærke tal gik igen hos den amerikanske kemikoncern Dupont, der købte Danisco i 2011, og som stadig har mange aktiviteter i Danmark. Duponts overskud pr. aktie blev på 11 cent mod analytikernes forventning om 7 cent ifølge Bloomberg News. Omsætningen landede på 7,57 mia. dollar. Koncernen estimerede et resultat per aktie i indeværende år på 3,85-4,05 dollar - en del over analytikernes ventede 3,93 dollar. Dupont lukkede med en stigning på 1,8 pct.

Ikke alle kunne dog holde dampen oppe. Johnson & Johnson rapporterede et salg og indtjening nogenlunde på linje med analytikernes estimater, hvilket investorerne takserede til et kursfald på 0,7 pct., og Verizon fremlagde større kvartalsvise tab inden åbningsklokken, men alligevel steg aktien 0,9 pct. Generelt ventes de selskaber som arbejder med trådløs kommunikation at få et svært kvartal, blandt andet på grund af lanceringen af Apples iPhone 5.

Efter børstid var der friske tal fra IBM og Google. For IBMs vedkommende blev det en indtjening over den høje ende af analytikernes estimater, og også forventningerne for indeværende år lå over det ventede. Aktien i IBM steg 0,8 pct. i tirsdagens almindelige handel, og lagde endnu 4,1 pct. til i eftermarkedet.

Også Google fik medvind i eftermarkedet. Igen stod resultatopgørelsen på en indtjening og en omsætning, der oversteg forventningerne. Aktien faldt ellers 0,2 pct. i dagens løb, men efter regnskabstallene var blevet kendt efter børstid, var der bud efter aktien i eftermarkedet, hvor papiret sluttede 5 pct. højere.

Udenfor regnskabskategorien var der kursstigning til Dell. Rapporter om, at Microsoft vil investere mellem 1 og 3 mia. dollar i et buy-out af koncernen, sendte aktien op. Microsoft er øjensynligt i forhandlinger med private equity-selskabet Silver Lake Partners og Dells administrerende direktør Michael Dell, forlyder det fra kilder tæt på sagen. Dell steg 2,2 pct.

Novo Nordisk lagde fra på Wall Street-børsen i New York. De amerikanske investorer tog imod EU-Kommissionens godkendelse af den danske medicinalkoncerns nye generation af insuliner med kyshånd, og handlererne sendte koncernens ADR'er op med 2,3 pct. til 178,79 dollar. Med en dollarkurs onsdag morgen på 5,6035 kr. svarer det til en slutkurs på 1001,85 kr. Det er 6,85 kr. mere end ved lukketid i København, hvor prisen var 995 kr.