Stærk ordreindgang bag Vestas-aktiens march

Risikoen i vindmølleaktien er blevet mindre, fordi forretningen bliver mere strømlinet, vurderer aktieanalytiker.

Vestas-aktien er steget dramatisk siden november 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

En stærk ordreindgang er en af hovedårsagerne til, at Vestas-aktien mandag bevæger sig omkring kurs 100 for første gang siden oktober 2011.

Det vurderer aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea over for Ritzau Finans.

»En af de ting, vi kan knytte til stigningen, er, at Vestas har haft en rigtigt solid ordreindgang, og det reducerer risikoen lidt i aktien. Det ser ud til, at flere gerne vil placere ordrer hos Vestas, fordi de er mindre bekymrede for Vestas' finansielle position, som tidligere har gjort, at man gik uden om det danske selskab,« mener Jesper Bamberger.

Vindmølleaktien stiger mandag formiddag omkring 2,4 pct. til 99,9 kr., efter at den umiddelbart efter børsåbning sneg sig op på 100,3 kr.

Til sammenligning lukkede aktien i november sidste år i 24,07 kr.

»Vestas har skiftet spor fra ren vækst til restrukturering, og det ser ud til at være en succes. De sælger fra og strømliner forretningen, og det vil munde ud i bedre pengestrømme og bedre lønsomhed,« fortæller Jesper Bamberger.

Han mener, at der er teknisk modstand omkring kurs 100, men aktien kan sagtens fortsætte den gode trend og stige yderligere.

»Det er mit bud, at vi skal længere op, når en aktie som Vestas har momentum som nu, hvor der er positive markeder. Men der vil helt sikkert også komme udsving frem mod 21. august, hvor Vestas aflægger regnskab. Her bliver det spændende, om det kan leve op til forventningerne,« siger Jesper Bamberger.

Vestas har i andet kvartal indtil videre sikret sig ordrer med en samlet kapacitet på omkring 1300 megawatt.