Stærk børsåbning for Amazon

Det amerikanske aktiemarked er onsdag åbnet stort set uændret, når der ses på de toneangivende indeks.

Efter fem minutters handel ligger Dow Jones-indekset 0,1 pct. lavere, efter at nøgletal for udviklingen i det amerikanske bruttonationalprodukt (BNP) skuffede med et fald i fjerde kvartal på 0,1 pct.

Der var til sammenligning ventet en stigning på 1,1 pct. i BNP-tallet, der er opgjort på kvartalsbasis og i annualiserede tal. Forinden BNP-tallene havde ADP-beskæftigelsen dog overrasket positivt med en stigning i januar på 192.000. Der var ifølge Bloomberg blot ventet en stigning i beskæftigelsen på 165.000.

Fokus samler sig primært om de selskaber, der har offentliggjort regnskab. Det gælder blandt andet flygiganten Boeing, der før børsåbningen offentliggjorde en solid bundlinje i fjerde kvartal på 1,28 dollar per aktie, hvor der var ventet 1,18 dollar per aktie ifølge Bloombergs estimat.

Det skete på baggrund af en omsætning, der ellers var helt som ventet. Boeing solgte for 22,30 mia. dollar i kvartalet mod et estimat på 22,33 mia. dollar ifølge Bloomberg. I 2013 venter det store flyselskab en indtjening på mellem 5 og 5,20 dollar per aktie. Til sammenligning var der ifølge Bloomberg i snit ventet en indtjening på 5,16 dollar per aktie inden regnskabet. Boeing-aktien stiger på den baggrund 0,3 pct.

Endnu bedre går det for internethandelssiden Amazon.com, som fra åbningen er skudt i vejret med 7,9 pct. Det følger i kølvandet af selskabets regnskab for fjerde kvartal, som blev offentliggjort efter børslukketid tirsdag og blandt andet viste en stigning i salget på 22 pct. i fjerde kvartal til 21,3 mia. dollar.