Stærk aktieåbning for Apple og Eli Lilly

Det amerikanske aktiemarked er onsdag som ventet åbnet i positivt terræn, og ikke overraskende er det det teknologitunge Nadaq-indeks, der klarer sig bedst fra åbningen efter det stærke regnskab fra Apple offentliggjort tirsdag aften.

Siden Apples regnskab har flere andre selskaber leveret regnskab - og de har budt på en klar overvægt af positive overraskelser. Efter 10 minutters handel ligger Dow Jones-indekset 0,1 pct. højere, S&P 500-indekset stiger 0,2 pct. og Nasdaq-indekset med 0,6 pct.

- Fokus er på Apples resultater, og det vil være en vis ledetråd for markedet. Vi er midt i en regnskabssæson, der indtil videre går forholdsvis godt, sagde Nick Skiming, som arbejder med kapitalforvaltning hos Ashburton Investments, forud for åbningen til Bloomberg News.

Af de 168 selskaber i S&P 500-indekset, der indtil videre har offentliggjort regnskab, har 73 pct. overgået analytikernes indtjeningsforventninger, viser data fra Bloomberg News.

Apple stiger fra åbningen 4,5 pct. efter sit regnskab, der viste et overskud i tredje kvartal på 7,47 dollar mod ventet 7,30 dollar af analytikerne ifølge Bloomberg News.

Boeing har desuden onsdag eftermiddag offentliggjort et stærkt regnskab krydret med en opjustering af forventningerne til hele året. Aktien i flyproducenten stiger 1 pct.

Også Ford har overgået forventningerne med sit regnskab, der ligeledes bød på en opjustering af forventningerne til hele året. Det løfter aktien 2,7 pct.

Til gengæld er Caterpillar falder 1,6 pct. efter sit regnskab, der viser, at selskabet er hårdt ramt af faldende investeringer hos kunderne i minesektoren. Det affødte blandt andet en markant nedjustering af forventningerne til 2013.

Medicinalselskabet Eli Lilly, der på diabetesområdet er konkurrent til Novo Nordisk, kom stærkt igennem andet kvartal, viste onsdagens regnskab, og det belønnes af investorerne med en kursstigning på 2,1 pct.