Stålsat børschef fra Dubai rejser til Stockholm

Børsen i Dubai mener det alvorligt, når den har meldt ud, at den vil købe det skandinaviske børsselskab OMX. Det vil direktøren for Dubais børs, Per Larsson, fortælle OMX-ledelsen og OMX-aktionærer.

Dubais børschef til Stockholm for at overbevise om OMX-bud 13-08-2007 09:24 Finans

Ifølge den britiske avis Mail om Sunday flyver Per Larsson, der har en fortid som administrerende direktør for den svenske del af OMX og formand for Børsen i Stockholm, om kort til Stockholm for at overbevise OMX om, at der er idé i at lade Dubai-børsen købe OMX for næsen af amerikanske Nasdaq, der har afgivet et købstilbud.

Et tilbud, som OMX-ledelsen har anbefalet aktionærerne at sige ja til.

Avisen citerer kilder tæt på handelsprocessen for oplysningerne.

I fredags udtrykte det svenske finanstilsyn tvivl om, hvorvidt der reelt er fremsat et købstilbud fra Dubai-børsens side. Fredag morgen havde OMX kun modtaget købstilbud fra Nasdaq.

Men senere på dagen lød det fra emiratet i Golfen, at alle Sveriges lovmæssige krav er opfyldt, og at der foreligger et købstilbud.

Den britiske avis The Observer skrev søndag, at finanstilsynet har meddelt Dubai-børsen, at den har frist til tirsdag eftermiddag til at klargøre, om der er tale om et købstilbud.

Hvis tilsynet så afgør, at der er tale om et bud, og OMX er uenig, kan tilsynet give OMX en bøde og samtidig blokere helt for et opkøb.

Ifølge Bloomberg News byder Dubai-børsen, som ejes af emiratets meget velhavende emir, 230 svenske kroner per aktie og vil købe mindst 25 procent af OMX-aktierne. Nasdaq har budt 208,1 kroner.

Kilderne siger også til Mail om Sunday, at Dubais børs satser på at komme ind på flere europæiske børser herunder London Stock Exchange (LSE).

"Dubai ønsker at blive en reel spiller på den globale finansielle scene. De ser et opkøb af strategiske andele af børser rundt om i verden som en måde til at få plads ved det høje bord," siger en kilde tæt på Dubai-børsen. /ritzau/
(RB-Børsen)