Spredte aktiefald mens vi venter på renten

De europæiske aktier ligger tirsdag eftermiddag med små fald for første gang i tre dage forud for aftenens rentemøde hos den amerikanske centralbank. Investorerne venter overordnet, at banken sænker renten med 25 basispoint til 4,25 pct.

Den svagt negative stemning udspringer fra det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer, som tirsdag formiddag faldt en anelse mere end ventet i december. Den amerikanske Dow-future ligger 14 point højere.

Det britiske FTSE 100 indeks falder 0,5 pct. til 6532, mens det tyske DAX 30 indeks taber 0,4 pct. til 8002. Det franske CAC40 indeks ligger 0,5 pct. lavere i 5722.

- Det tyske Zew-barometer er en indikator for markedsstemningen og i øjeblikket er de tyske institutionelle investorer meget påpasselige, udtalte aktiehandler hos Canada Life, Mark Bon, til Bloomberg News.

Den schweiziske genforsikringsgigant Swiss Re ligger 1,6 pct. højere i 85,5 sfr. Selskabet afholdte tirsdag investormøde og forsikrede investorerne om, at selskabet er på rette vej mod sine finansielle mål og oplyste samtidig, at aktietilbagekøbsprogrammet er færdiggjort før tid.

Den fransk-italienske mickrochipproducent STMicroelectronics ligger 1,3 pct. lavere i 10,5 euro, efter at selskabet har været på opkøb på den anden side af Atlanten. Amerikanske Genesis Microchip er blevet opkøbt for 336 mio. dollar, hvilket svarer til en præmie på 60 pct. i forhold til mandagens lukkekurs på Nasdaq. Opkøbet styrker STMicroelectronics inden for digital TV.

Det svenske teleselskab Tele2 ligger 2,7 pct. lavere i 136,3 svenske kroner. Investeringsbanken Carnegie har sænket sin anbefaling på aktien til underperform fra outperform.

Det britiske mineselskab Xstrata stiger 2,6 pct. til 3,752 pence, efter at finansavisen Financial Times tirsdag skriver, at selskabet både er åben over for samt i gang med samtaler fra mulige købere. Ifølge avisen er konkurrenterne Vale og Anglo American blandt de potentielle emner.

Den amerikanske mikrochipgigant Texas Instruments stjal fokus efter de amerikanske markeders lukketid mandag, idet selskabet hævede forventningerne til fjerde kvartal. Selskabet præciserede tidligere prognoser til den høje ende for både omsætningen og indtjeningen, og aktien stiger 4,4 pct. i førmarkedet til 34,1 dollar.

Rejsegiganten Thomas Cook Group ligger 6,5 pct. højere i 275,3 pence, efter at selskabet oplyste, at indtjeningen for helåret vil blive markant højere end analytikernes forventninger. Selskabet vil samtidig anmode om godkendelse til et aktietilbagekøb.

Det finske flyselskab Finnair stiger markante 7,9 pct. til 9,8 euro, efter at det statskontrollerede flyselskab kom med stærke trafiktal for november. Specielt trafikken til Asien er steget kraftigt.

RB-Børsen