Spotify fik succesfuld debut på Wall Street

Den amerikanske musik-streamingtjeneste Spotify fik en succesfuld introduktion på børsen i New York tirsdag. Aktien lukkede med en stigning på 13 pct. i forhold til referenceprisen, men under dagens højdepunkt.

Musiktjenesten Spotify, der blev stiftet af svenskerne Daniel Ek og Martin Lorentzon, blev tirsdag noteret på den amerikanske børs Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Referencekursen var 132 dollar, men Spotify-aktien åbnede i 165,90 dollar tirsdag og nåede en top på 169 dollar, inden aktien faldt tilbage til slutkursen 149,01 dollar.

Musik-streamingtjenesten udførte i modsætning til en traditionel børsintroduktion en direkte notering, hvilket betyder, at der ikke var banker bag tilbuddet, og at der ikke var fastsat et introduktionsinterval eller en introduktionspris forud for debuten på New York Stock Exchange (NYSE).

I stedet fastsatte NYSE en referencepris på 132 dollar mandag aften baseret på tidligere handler på det private marked. Så i sidste ende var introduktionsprisen baseret på investorernes efterspørgsel.

- Spotify er ikke ved at rejse kapital, og vores aktionærer og medarbejdere har frit kunne købe og sælge vores aktier i årevis, forklarede selskabets topchef, Daniel Ek, ifølge CNBC mandag og fortsatte:

- Så selv om vi præsenterer os på en større scene, ændrer det ikke på, hvem vi er, hvad vi gør, eller hvordan vi arbejder.

Virksomheden omsatte ifølge regnskabet for næsten 5 mia. dollar i 2017, mens der var et driftsunderskud på 461,3 mio. dollar.