Splittet C20-indeks fra børsstart

Det danske aktiemarked er tirsdag overordnet set åbnet stort set fladt efter en ligelig fordeling mellem stigende og faldende aktier i C20-indekset, der ved 9.25-tiden ligger næsten uændret i 655,48.

Læs mere
Fold sammen

Coloplast ligger i bunden af indekset med et fald på 0,7 pct. til 348,5, mens Lundbeck topper med en stigning på 1,5 pct. til 125,5 kr. Lundbeck soler sig i et kursmålsløft fra finanshuset Jefferies fra 135 kr. til 170 kr. og en fastholdelse af anbefalingen køb.

Pandora, der tirsdag holder kapitalmarkedsdag i London, ligger 0,5 pct. højere i 285,3, mens Novo falder 0,3 pct. til 972 efter nyheden torsdag morgen om, at selskabet er blevet politianmeldt af Finanstilsynet for ikke rettidigt at have offentliggjort, at de amerikanske sundhedsmyndigheder fredag den 8. februar 2013 ikke kunne godkende insulinprodukterne Tresiba og Ryzodeg på det foreliggende grundlag.

Først et par dage senere - søndag - offentliggjorde Novo informationen, og den burde allerede være udsendt fredag aften - ifølge Finanstilsynet.

FLSmidth er endvidere i søgelyset, efter at endnu et mineselskab lægger op til store nedskæringer i investeringerne. Efter at Rio Tinto og Vale i sidste uge oplyste om store nedskæringer i de kommende års investeringer, så følger verdens største mineselskab, BHP Billiton, ifølge Wall Street Journal nu trop. FLS-aktien falder 0,2 pct. 267,6 kr.

ALK-Abello får også opmærksomhed, da den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, tirsdag ventes at offentliggøre dokumenter og dagsorden for et ekspertmøde den 12. december om ALK-Abellós amerikanske partner Mercks markedsføringsansøgning for den tabletbaserede græsallergivaccine, Grastek, også kendt som Grazax i Europa. Aktien steg 2,9 pct. til 605 kr.