Splid om Dubais bud på OMX

Den nordiske børs OMX er stærkt ombejlet. Citigroup har meldt sig på banen, mens Dubais børs netop nu har en mand i Stockholm.

Børsen i Dubai indledte mandag en storoffensiv i det, der kan blive en reel budkrig med Nasdaq samt storbanken Citigroup om købet af den nordiske børs, OMX. Dubai-børsen sendte mandag direktør Per E. Larsson til Stockholm, hvor der var samtaler med den svenske regering og ledelsen hos OMX.

Det har længe været kendt, at den amerikanske børs Nasdaq har lagt et bud, og meldingen i den forgangne uge var, at Dubai-børsen har overtrumfet det bud, men indtil videre manes der til besindighed fra den svenske regerings side, som efter mandagens møde endnu ikke har set et bud fra Dubai.

Det fremgik af en pressemeddelelse fra finansminister Mats Odells rådgiver Karin Forseke

- Vi har lyttet til, hvad de havde at sige. Der foreligger ikke noget bud, men hvis det kommer, så vil regeringen se på det og lave en samlet bedømmelse, udtaler Karin Forseke.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT skal Finansinspektionen nu klarlægge, om der var tale om et bud efter svensk lov, da Dubai-børsen i sidste uge tog kontrol over 27,5 procent af stemmerne hos OMX.

/ritzau/