Spekulationer præger dagens marked

Efter en dramatisk dag, som til at starte med så noget mørk ud, endte det danske aktiemarked onsdag aften dog i et pænt plus. Den positive udvikling fortsætter i dag torsdag, hvor A.P. Møller – Mærsk og FLSmidth løber med opmærksomheden.

Efter en flot opgang på det amerikanske marked over nattens løb, er det danske aktiemarked torsdag klædt i grønt, på trods af den usikre stemning, som stadig er at spore blandt investorerne.

Eliteindekset ligger midt på eftermiddagen 0,1 pct. oppe i niveau 486,33.

A.P. Møller – Mærsk kræver stadig markedets opmærksomhed, efter koncernen i går præsenterede deres ventede halvårsregnskab, som blev modtaget med blandede følelser blandt investorerne. Dog sluttede aktien i går i plus og denne positive udvikling er fortsat gennem dagen. På nuværende tidspunkt ligger APM A aktien 0,44 pct. oppe i kurs 69.200, mens APM B aktien ligger 0,14 pct. nede i kurs 69.800.

Efter opjusteringerne for helåret har op til flere finanshuse valgt at hæve deres kursmål for aktien. Her i blandt er franske Cheuvreux, som i dag hævede kursmålet med 2000 kr. til hele 82.000. Jyske Bank beholder deres kursmål, men opjusterer deres anbefaling af aktien fra reducer til akkumuler.

Tyske Paion har netop oplyst, at det amerikanske medcinalselskab Forest Laboratories har afbrudt deres samarbejde omhandlende Desmoteplase, som er et middel mod slagtilfælde. Medicinalkoncernen Lundbeck, som har de europæiske rettigheder til midlet, forventer dog ikke, at bruddet får nogen konsekvens for selskabets tilsvarende samarbejdsaftale. Aktien er i dag faldet 0,39 pct. til kurs 127,5.

Cementkoncernen FLSmidth ligger ifølge Fawzi Hariri, Iraks industriminister, i forhandlinger omkring en ordre omhandlende genopbygning af cementfabrikker i Irak. Koncernen afviser dog rygtet og kommunikationschef Torben Seemann Hansen fra FLSmidth udtaler i den anledning til RB-Børsen:

”Det har intet på sig. Vi leverer reservedele ind i Irak, men sikkerhedssituationen er slet ikke til at sende folk ind til projekter i landet”

FLSmidth aktien er gennem dagen steget 2,6 pct. til kurs 500.

I morgen præsenterer Torm koncernens længe ventede halvårsregnskab, og det forventes at fokus vil falde på rederiets milliardkøb af det amerikanske OMI. I dag ligger aktien 1,45 pct. oppe i kurs 226,75.