Speas: Vil udbetale ekstraordinært udbytte på 1.000 kr.

Investeringsselskabet Speas, der investerer i private equity fonde, fik i andet kvartal af selskabets forskudte regnskabsår et resultat på 5,1 mio. kr. og for halvåret på 5,4 mio. kr., hvilket er lavere end de langsigtede forventninger til afkast, som selskabet har.

Investeringer i private equity fonde gav i perioden et afkast på 5,9 mio. kr. mod 26,1 mio. kr. i perioden sidste år, fremgår det af regnskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investeringer i private equity fonde gav i perioden et afkast på 5,9 mio. kr. mod 26,1 mio. kr. i perioden sidste år, fremgår det af regnskabet.

I første halvår har Speas haft et resultat af investeringer i private equity fonde på 7,2 mio. kr., inklusive en negativ valutakursregulering på 2,9 mio. kr. Og i perioden har Speas indbetalt 11,9 mio. kr. til private equity fondene i henhold til de afgivne investeringstilsagn og modtaget 121,8 mio. kr. i retur som provenu fra exits, rekapitaliseringer med videre, skriver selskabet.

Samtidig oplyser Speas, at man udbetaler et ekstraordinært udbytte på 1.000 kr. per aktie for perioden, der løber fra 1. februar til 31. juli.

Investeringsselskabet fastholder forventningerne om at realisere et langsigtet egenkapitalafkast på 8-9 pct. om året.

»Årets resultat vil være afhængigt af udviklingen på de finansielle markeder,« påpeger Speas i regnskabet.