Speas kommer markant stærkere ud af årets tredje kvartal

Investeringsselskabet Speas er kommet ud af årets tredje kvartal med et forbedret resultat før skat, der for perioden lander på 14,4 mio. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal ses i forhold til et underskud i tredje kvartal sidste år, som lød på 6,7 mio. kr.

Det fremgår af Speas' regnskabsrapport for tredje kvartal af 2013/14.

»Speas annoncerede den 14. november 2013 en strategiændring. Bestyrelsen har på baggrund af den utilfredsstillende aktiekurs i forhold til indre værdi besluttet, at Speas aktuelt skal prioritere udlodninger til aktionærerne over nye investeringstilsagn for, også på kortere sigt, at sikre den bedst mulige værdiskabelse for aktionærerne. Udlodninger vil ske i form af aktietilbagekøb og/eller udbytte,« skriver Speas i sit regnskab.

Investeringsindtægterne er for perioden endt på 19,2 mio. kr. mod et underskud på 4,1 mio. kr. i sidste års tredje kvartal.

Resultatet af den primære drift (EBIT) er for tredje kvartal landet på 16,5 mio. kr., hvilket er en væsentlig bedring i forhold til sidste år, hvor det var et underskud på 6,4 mio. kr.

Speas har i forbindelse med regnskabet fastholdt forventningerne til regnskabsåret 2013/2014 og venter dermed stadig et resultat i niveauet 25-35 mio. kr.

»Årets resultat vil være afhængigt af udviklingen på de finansielle markeder samt udviklingen i private equity fondenes porteføljeselskaber, og forventningerne er derfor behæftet med betydelig usikkerhed,« oplyser Speas.

/ritzau/FINANS