Speas får lunken modtagelse i Dansk Aktionærforening (Opd)

 

En række bankers og Nykredits bestræbelser på at sikre private investorer adgang til de "attraktive" private equity fonde ved at børsnotere et nyt selskab - Speas - vækker ingen begejstring i Dansk Aktionærforening. Direktør Claus W. Silfverberg peger på, at private equity i dag er et højrisiko-produkt, som private investorer, der har deres penge kære, skal være meget varsomme med at investere i.

 

- Private equity har været en god forretning de sidste fem år, men det er jo ingen garanti for, at det fortsætter sådan. Det er typisk bankerne at komme med et produkt med god historik, men det er samtidig også typisk bankerne, at markedsføre sporvognen, når den er kørt, siger han til RB-Børsen.

 

Risikoen for private investorer, der hopper med på vognen med private equity fonde er, ifølge Claus Silfverberg, at de simpelthen taber deres penge, ligesom det var tilfældet, da it-boblen brast ved indgangen til det nye årtusinde.

 

- Der er på mange måder paralleller mellem det Speas forsøger at markedsføre, og så bankernes markedsføring af it-branchen forud for situationen i 2000, hvor tæppet blev revet væk under mange private investorer, siger han.

 

Bankerne bag Speas er Amagerbanken, Spar Nord, Sydbank og Jyske Bank, der sammen med Nykredit vil søge det nye selskab noteret på Københavns Fondsbørs i løbet af januar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )