S&P lukkede igen i rekord

Investorerne indtog en afventende holdning på Wall Street mandag. Starten på regnskabssæsonen har været lidt blandet med gode data fra industriselskaberne og finanskoncernerne, mens IT-giganterne generelt har skuffet.

Mandagens regnskabsaktuelle selskaber gav intet skråsikkert beslutningsgrundlag for nyinvesteringer, men alligevel krøb S&P 500 indekset en anelse op, hvilket udløste endnu en rekord.

Dow Jones Industrial Average sluttede mandag med en marginal stigning til 15.545,55, mens det bredere S&P 500-indeks steg med 0,2 pct. og lukkede i rekordniveauet 1695,53. Samtidig kom teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lidt igen efter fredagens fald og sluttede med et plus på 0,4 pct. i 3600,39.

Futures på de amerikanske aktieindeks handles tirsdag morgen med plusser på 0,2 til 0,3 pct. i Asien.

- Indtjeningen i selskaberne afspejler en voksende, men ikke robust økonomi eller en løbsk økonomi. Der var lidt bekymring for, at økonomien udviklede sig en smule bedre end centralbankens estimat, og at det ville føre til en tidligere nedtrapning (af de pengepolitiske lempelser, red.). Med den forholdsvis beskedne økonomiske vækst og en langsom vækst i indtjeningen, tror jeg ikke investorerne vil være bekymrede for en reduktion fra Federal Reserve, siger fundmanager John Carey fra Pioneer Investment Management i Boston til Bloomberg News.

Mandagens løftede sløret for resultaterne hos Halliburton, der blandt meget andet driver en række oliefelter verden over. Analytikerens forventninger blev overgået, men alligevel faldt aktien 1,6 pct.

Burgerkæden McDonald's kom gennem andet kvartal en anelse under estimaterne, og aktionærerne blev straffet med et kursfald på 2,7 pct.

Kleenex-koncernen Kimberly-Clark fremlagde en stigning i kvartalsoverskuddet. Omsætningen stagnerede dog, og aktien lukkede 1,8 pct. lavere.

Efter børslukketid kom der regnskaber fra Netflix og Texas Instruments. Netflix levede op til forventningerne, men analytikerne kunne ikke greje selskabets estimat over resten af året. Aktien lukkede med et fald på 1 pct. i den normale handel og faldt 4 pct. i eftermarkedet.

Texas Instruments slog til gengæld markedets forventninger, og en positiv årsforventning gav et plus på 2 pct. i eftermarkedet.

Senere på ugen er der regnskaber fra giganterne Apple, Facebook og Amazon.