S&P lukkede i endnu en rekord fredag

Der var blandede signaler fra de store amerikanske virksomheder fredag.

Mens Microsoft og Google skuffede med resultaterne torsdag aften efter børsens lukketid, var der andre boller på suppen hos industrigiganten GE, der sammen med kollegaen Honeywell trak markedet op. Fold sammen
Læs mere
Foto: DOUG KANTER

Torsdag aftens store skuffelser fra såvel Google som Microsoft blev straffet hårdt, mens industrikonglomeratet GE og Honeywell-koncernen til gengæld fremlagde så gode resultater, at investorernes begejstring slog igennem og sendte det brede S&P 500 indeks til endnu en rekord.

Dow Jones Industrial Average sluttede fredag med et marginalt fald til 15.543,74, mens det bredere S&P 500-indeks til gengæld steg med 0,2 pct. og lukkede i rekordniveauet 1692,09. Samtidig fik teknologiaktierne i Nasdaq-indekset klø og sluttede med et minus på 0,7 pct. i 3587,62.

Ugens udvikling kan dermed gøres op til en stigning i Dow Jones på 0,5 pct., mens S&P 500 har lagt yderlige 0,7 pct. til årets allerede mere end 18 pct. store stigning.

Kun Nasdaq måtte bide i græsset i ugens løb med et fald på 0,3 pct., efter at store resultatskuffelser fra nogle af de største it-koncerner påvirkede hele sektoren i nedadgående retning.

Futures på de amerikanske aktieindeks handles mandag morgen med plusser på 0,1-0,2 pct. i Asien.

Der var stærkt blandede resultater fra virksomhederne. Og mens Microsoft og Google skuffede med resultaterne torsdag aften efter børsens lukketid, var der andre boller på suppen hos industrigiganten GE, der sammen med kollegaen Honeywell trak markedet op.

- Indtjeningen har været fornuftig. Vi har set nogle vindere og nogle tabere på regnskabsfronten. Der har været skuffelse omkring teknologi-sektoren, men vi tror ikke nødvendigvis, at det vil være en langsigtet trend, siger markedsstrateg Henk Potts fra Barclays i London til Bloomberg News.

Microsoft og Google fik prygl fra start på Wall Street, efter at begge selskaber skuffede markedet markant torsdag aften. Skuffelsen varede ved dagen igennem og Microsoft lukkede med et minus på hele 11,4 pct., mens Google klarede sig med et fald på 1,6 pct.

Fra GE's top var der meldinger om en forbedringer i marginen og en forventet øget driftsmarginen på 0,7 pct.point for hele 2013. Investorerne kvitterede med at sende GE-aktien 4,6 pct. højere.

Også Honeywell havde artige overraskelser med til analytikerne. Koncernen hævede forventningerne til hele året efter en bedre end ventet indtjening. Aktien steg 0,7 pct.