S&P 500 i højeste niveau siden december 2007

Det er ikke kun C20-indekset, der for tiden løftes til højderne fra før finanskrisen.

Foto: Allison Joyce

Det er ikke kun C20-indekset, der for tiden løftes til højderne fra før finanskrisen. Også på de amerikanske børser er der feststemning, og med en stigning på 0,8 pct. torsdag nåede S&P 500-indekset det højeste niveau siden december 2007.

Det skete efter torsdag morgens overraskende gode import- og eksporttal fra Kina, der tyder på fart over feltet i verdens næststørste økonomi. Derudover gav Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, også en relativt positiv vurdering af udsigterne for eurozonens økonomi.

Alt det bidrog til stigninger blandt de amerikanske aktier, hvor Dow Jones-indekset fik et løft på 0,6 pct., og Nasdaq-indekset lukkede 0,5 pct. højere.

- Markedet er opmuntret af tegn på bedring på den internationale front. I USA er regnskabssæsonen lige ved at komme i gang, og der er mange ting, vi ikke ved. Investorerne vil stadig have en vent-og-se-indstilling, siger seniorstrateg Alan Gayle fra Ridgeworth Capital Management til Bloomberg News.

Juvelerkæden Tiffany & Co. blev straffet af markedet, efter at den advarede om, at salget i perioden op til jul var dårligere end ventet, og det vil sende selskabets indtjening ned i den lave ende af det tidligere udmeldte interval på 3,20 til 3,40 dollar per aktie.

Tiffany oplevede i årets sidste to måneder en flad udvikling i salget i butikker, der har været åbne mindst i et år, mens der var tale om en salgsvækst på 4 pct., når der inkluderes nye butikker. I samme periode sidste år var væksten globalt på 7 pct. inklusive salget i nyåbnede butikker. Aktien lukkede 4,5 pct. lavere.

Til gengæld steg storbankerne Bank of America og Morgan Stanley begge med mere end 3 pct. på en dag, hvor finansaktier generelt klarede sig godt.

Bilgiganten Ford mærkede også investorernes gunst og steg 2,7 pct., efter at selskabet valgte at fordoble sin udbyttebetaling. Ford vil nu give aktionærerne 10 cent per aktie hvert kvartal mod tidligere 5 cent.

Regnskabssæsonen fortsætter fredag med Wells Fargo på banen. Den er den første af de store banker, der præsenterer sine tal for fjerde kvartal, hvilket gør den ekstra interessant for markedet.

Desuden vil American Express mærke markedets dom over den store spareplan, kreditkortselskabet annoncerede efter børslukketid torsdag. 5400 ansatte mister deres arbejde i år, til trods for at American Express kom bedre ud af fjerde kvartal end ventet.