Sort aktie-dag for Blackberry

Mens det overordnede amerikanske aktiemarked mandag er åbnet i plus, så falder aktien i Blackberry voldsomt efter nyheden om, at det har droppet planerne om at lade sig sælge.

I stedet har Balckberry indgået aftale med storaktionæren Fairfax Financial, der har indvilget i at deltage i udstedelsen af konvertible obligationer for i alt 1 mia. dollar med en andel på 250 mio. dollar. Aftalen betyder farvel til Blackberrys nuværende topchef.

- Dagens meddelelse repræsenterer en tillidserklæring til Blackberry og selskabets fremtid fra denne gruppe af langsigtede investorer, udtaler bestyrelsesformand Barbara Stymiest i meddelelsen og tilføjer:

- Blackberrys bestyrelse har foretaget en grundig gennemgang af de strategiske alternativer og fulgt den retning, som er i den bedste interesse for Blackberry og dets interessenter, herunder aktionærerne.

Aktien falder fra åbningen mandag 15 pct. til 6,5901 dollar.

Imens ligger Dow Jones-indekset 0,3 pct. højere i 15.658,42, Nasdaq-indekset stiger 0,2 pct. til 3929,52, og S&P 500 ligger 0,3 pct. højere i 1767,18

Fødevareproducenten Kellog præsenterede før åbningen mandag sine tal for tredje kvartal, som viste et justeret resultat på 95 cent per aktie mod estimeret 89 cent ifølge Bloomberg News. Udover selve regnskabstallene oplyste selskabet, at det vil afvikle 7 pct. af sin arbejdsstyrke og hensætte 1,2-1,4 mia. dollar til sit effektiviseringsprogram. Kellogg-aktien stiger 2,7 pct. til 63,89 dollar.