Sommerferien sætter ind på C20

Der har været dømt feriestemning på C20 i dag. Aktiviteten var meget lav, og C20 faldt én pct. Vestas trak mest ned, efter triste nyheder om ordreindgangen i vindmølleindustrien, der er faldet 50 pct. i første halvår.

Læs mere
Fold sammen
Fredag endte med et C20-fald på 1,0 pct. til 286,56, hvilket skete under meget lav aktivitet, rapporterer RB-Børsen.

De europæiske indeks oplevede små og uensartede udsving. Vestas endte med at blive den mest handlede aktie i C20-regi.

Vestas blev største taber i C20-regi og lukkede 2,4 pct. lavere i 369,5. Der var nyt om branchens trængte ordresituation fra konsulentselskabet Make Consulting.

Den offentliggjorte ordreindgang hos verdens vindmølleproducenter var 50 pct. lavere i første halvår af 2009 sammenlignet med samme periode året forinden. Det er den dystre kendsgerning for branchen, og det skyldes de generelt stramme kreditforhold.

Novo får Victoza-tilladelse
Novo Nordisk endte 1,0 pct. lavere i kurs 289 kr. Novo Nordisk meddelte, at medicinalselskabet fik markedsføringsgodkendelsen fra de europæiske myndigheder, hvilket er en naturlig følge af den tidligere europæiske produktgodkendelse.

Koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard oplyste, at den europæiske markedsføringstilladelse til den ny GLP-1 variant Victoza betyder, at medicinalkoncernens kan indsende en ansøgning om godkendelse på det vigtige kinesiske marked.

Det blev yderligere bemærket, at Novo Nordisk har en god dialog med de amerikanske myndigheder om en godkendelse af Victoza. Victozas amerikanske lancering blev udsat efter de amerikanske bekymringer blomstrede op på et møde hos FDA's ekspertpanel den 2. april.

"Vi har haft møde med FDA for nogle uger siden, og vi regner med et feedback snart," sagde Novo Nordisks koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard til RB-Børsen. Krogsgaard håber, at have en opdatering klar, når medicinalkoncernen fremlægger halvårsregnskab den 6. august.

NKT fokuserer på omkostninger
NKT tabte 0,3 pct. til kurs 181. Der er ingen hjælp at hente i de recessionsramte markeder for NKT-topchef Thomas Hofman-Bang, når han arbejder for at opfylde selskabets forventninger til 2009. Derfor fokuserer industrikoncernen på omkostningsbesparelser for at levere den lovede bundlinje.

"Da vores prognosen retter sig mod bundlinjen, så har jeg stadig en fornuftig fornemmelse i forhold til det, fordi omkostningsinitiativerne virker. Men jeg skulle hilse og sige, at vi ikke får noget hjælp på toplinjen," sagde Thomas Hofman-Bang til RB-Børsen.

Harboe køber Gourmet
Harboes Bryggeri vil give et købstilbud til Gourmetbryggeriets aktionærer efter at have overtaget 75,51 pct. af Goumetbryggeriet tidligere.

Købstilbuddet sker på de samme betingelser som Harboes købte til. Det betyder, at knap 15 aktier i Gourmetbryggeriet tilbydes ombyttet til 1 Harboe-aktie, som lukkede 1,7 pct. højere i kurs 122,5.

RB-Børsen