Solskinsøens aktionærer overstrålede alle i januar

I en god måned for det danske aktiemarked stak bornholmske aktionærer af og præsterede et afkast på hele 10,1 procent.

De danske aktionærer fik en rigtig god januar måned blandt andet båret af Genmab, som steg med hele 21,9 % i den første måned af 2015. FOTO: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det danske aktiemarked havde en flot januar måned, hvor aktierne steg med 8 procent på landsplan, og især Bornholm fik et flot resultat med en stigning på 10,1 procent.

I den anden ende af skalaen lå nordjyderne, som 'kun' fik aktiestigninger på 4,9 procent for årets første måned. På trods af en sidsteplads er det nok svært at måle den hele store utilfredshed blandt de nordjyske aktionærer, da de 4,9 procents stigning i en gennemsnitlig måned ville have været ganske pænt.

Ifølge forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen, klarede både private investorer og markedet som helhed sig rigtig flot, men han maner til besindighed hos alle aktionærer ovenpå januar måneds fine resultat.

»Med fare for at lyde som en lyseslukker, vil jeg gerne advare imod, at man bliver for overmodig og begynder at tro, at aktiekurserne kun kan stige,« siger han.

Johan Juul-Jensen opfordrer til, at man tager den med ro og følger sin overordnede investeringsstrategi, selvom man godt kan føle sig tiltrukket af at løbe højere risici, når man ser så gode resultater, som har været tilfældet i januar.