Solidt C20-arbejde

Det danske C20-indeks har mandag fundet den gode rytme og ligger 1,4 pct. højere i 478,47 over middag, mens de europæiske aktieindeks ikke leverer andet end en sidelæns bevægelse.

Genmab er bedst til at udnytte den gode stemning på København Fondsbørs.

På de internationale finansmarkeder er det værd at bemærke, at olieprisen falder til 87,7 dollar pr. tønde, mens dollaren bliver styrket mod den japanske yen.

Biotekselskabet Genmab ligger med største fremgang i C20-regi og stiger 3,9 pct. til kurs 318. Vestas-aktien ligger 2,5 pct. højere i kurs 496 og fortsætter dermed sin tre-dages optur.

Mandag morgen skrev Nordea, at Vestas-aktien i fredags oplevede fremgang grundet spekulation om, at de amerikanske myndigheder skulle forny den nuværende støtteordning, som udløber ved udgangen af 2008. Det vil være et stærkt signal for Vestas, og understøtte de høje vækstforventninger, der er til selskabet de kommende år. Nordea er positive på Vestas-aktien og S&P har køb på aktien.

Novo Nordisk ligger i kurs 334, efter at insulingiganten har splittet sin aktie i forholdet 1 til 2. Novo Nordisk lukkede fredag i kurs 647 eller omregnet efter split 323,5 kr.

Carlsberg taber 1,7 pct. til 638. Konsortiet, Carlsberg og Heineken, som står bag angrebet på det skotske bryggeri, har talt med 20 aktionærer med over halvdelen af S&N-aktierne - frygt for kollaps i aktiekurs udløser pres på skotterne for forhandlinger. Det skriver Dagbladet Børsen.

Biotekselskabet Pharmexa præsenterer data fra GV1001-forsøg på en AACR (American Association for Cancer Research)- konference i San Francisco. Aktien indledte handlen med at falde i omegnen af 5 pct., men ligger nu uændret i kurs 9,3 mandag middag.

RB-Børsen: