Solide stigninger på USA-børserne

Kurserne hoppede med over to pct. på de amerikanske børser mandag. Investorerne begynder at tro på, at de kommende finansregnskaber kan indeholde overraskende godt nyt.

Foto: Reuters.
Læs mere
Fold sammen
Sæsonen for amerikanske halvårsregnskaber bliver tirsdag skudt i gang med finanshuset Goldman Sachs, og analytikernes positive forudsigelser kunne mærkes på aktiekurserne mandag.

Finansaktierne trak for. Goldman Sachs og Bank of America steg med fem procent, men også de andre store bankkoncerner nød godt at den gode stemning, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Goldman Sachs bliver tirsdag den første til at vise, om det er på vej op af finanskrisens hængedynd. Finanshuset er samtidig en af de aktører, der er mest tiltro til, da det var en af de første til at reagere, da krisefrygten blev forvandlet til virkelighed. Den prominente bankanalytiker Meredith Whitney har af samme årsag sat etiketten "køb" på Goldman Sachs aktie.

Hvis analytikernes forventninger bliver indfriet tirsdag, kan der komme opkøbspres på finansaktierne, der eller har været kursmæssigt på bunden det seneste år, forudser Whitney ifølge Reuters.

Forventningerne om opløftende finanstal fik Dow Jones Industrials-indekset til at lande på en stigning på 2,3 procent. Nasdaq Composite og Standard & Poor 500 oplevede ligeledes medvind. Indekserne lukkede i plusser på henholdsvis 2,1 og 2,5 procent.