Solide regnskaber trækker aktierne pænt op

De danske aktiers eliteindeks bliver trukket solidt højere, blandt andet fordi Novo Nordisk imponerer med sit halvårsregnskab.

C20-indekset steg 0,5 pct. til 502,51, mens de tre store europæiske aktieindeks åbnede med ganske små stigninger.

Novo Nordisk åbnede markante 3,4 pct. højere i kurs 607, efter at regnskabet for første halvår indeholdt opjusteringer af helårsprognoserne. Omsætningen steg 9 pct. til 20,4 mia. kr. og driftsindtjeningen steg 14 pct. til 5,13 mia. kr. Især driftsindtjeningen imponerede analytikerne. Baggrunden er "en varig forbedring i bruttomarginen", men samtidig peger Novo på "en fortsat svækkelse af vigtige faktureringsvalutaer".

- En opjustering og et solidt resultat efter årets første seks måneder er det stof, kursstigninger er gjort af. Det er et solidt resultat fra Novo Nordisk drevet af lavere omkostninger, end markedet havde ventet, udtalte chef for Sales Trading i Danske Markets, Mads Zink, til RB-Børsen.

DSV åbnede 1,9 pct. højere i kurs 123,5. Vejtransportkoncernen afleverede halvårsregnskab inden åbningstid. Især driftsindtjeningen overraskede positivt, mens omsætning lå marginalt under analytikerprognoserne. DSV gentog endnu engang sine helårsprognoser. DSV har haft fokus på sanering af ikke rentable kontrakter samt udskiftning af agenter med egne netværk. Det har mindsket omsætningsvæksten. Vejtransportens aktier lukkede torsdag 0,4 pct. højere i kurs 121,3.

- Vi kommer kun til at lave marginale ændringer på vores modeller efter regnskabet. Der er ingen tvivl om, at det er et pænt resultat, men aktiekursen afspejler også, at der skulle komme et pænt resultat, sagde chef for sales trading i Danske Markets, Mads Zink, til RB-Børsen.

Trygvesta åbnede 0,4 pct. højere i kurs 432, mens Topdanmark lå 0,4 pct. lavere i kurs 932. Den nordiske forsikringsbranche er kommet i fokus grundet øgede spekulationer om konsolidering, efter at investeringsselskabet Exista har købt aktier i den norske forsikringskoncern Storebrand og nu ejer 5,56 pct. af aktierne. Exista er endvidere den største aktionær i Kaupthing Bank, der ejer 20 pct. af aktierne i Storebrand, og det vurderes i Oslo, at islændingene er ved at forberede et bud på Storebrand, som torsdag steg mere end 6 pct.

RB-Børsen