Solide amerikanske banker understøtter økonomi på vej frem

Den amerikanske regnskabssæson, der blev skudt i gang i sidste uge, og særligt regnskaber fra flere større banker giver et indtryk af en skarp amerikansk økonomi. Det mener chefrådgiver hos Nordea Michael Borre.

The Bank of America building is shown in Los Angeles, California in this October 29, 2014 file photo. Bank of America Corp reported a 14 percent fall in quarterly profit, largely due to lower revenue from fixed-incoming trading. REUTERS/Mike Blake/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS LOGO) Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Aluminiumsproducenten Alcoa skød regnskabssæsonen i USA i gang, men det er fra de største amerikanske banker, man for alvor får et indblik i udviklingen i amerikansk økonomi. I sidste uge fik vi så flere af regnskaberne fra de store finanshuse i USA, og meldingerne er opløftende, skriver chefrådgiver hos Nordea Michael Borre i en analyse.

Det var store banker som Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs og JPMorgan Chase, der i sidste uge kom med regnskaber.

Flere af regnskaberne skuffede markederne, men de viste også, at bankerne understøtter den amerikanske økonomi, lyder det fra Nordeas chefrådgiver

- Bankerne oplever stigende efterspørgsel efter lån, og bankerne nikker også ja i flere tilfælde end sidste år. Så lånemassen stiger. Desuden falder bankernes rentemarginal, og kreditkvaliteten bliver stadig bedre - en udvikling vi har set de seneste fire år, påpeger Michael Borre.

Han regner med, at den positive udvikling fortsætter. Direktøren for den største amerikanske bank, Wells Fargo, har således sagt, at han forventer en noget højere økonomisk vækst i USA end flertallet af økonomer.

Der er dog også grund til panderynker, mener Michael Borre.

- Regnskaberne afslører imidlertid, at aktiviteten inden for boliglån falder. Samtidig er kunderne ikke helt så aktive med at handle værdipapirer, og det trækker ned hos de banker, hvor den del af forretningen fylder meget, siger han.