Solide aktiestigninger over en bred kam

En række danske aktier ligger mandag over middag med solide stigninger, og det er de cykliske aktier, der leder fremgangen.

C20-indekset ligger 2,4 pct. højere i 318,72. Bankerne ligger også godt med fremme efter positive stigninger i den europæiske banksektor.

Vestas går som den eneste aktie mod strømmen og ligger 0,3 pct. lavere i kurs 367. Den indiske konkurrent Suzlon faldt knap 6 pct. mandag morgen, efter at vindmølleproducenten aflagde et regnskab for første kvartal, som var klart svagere end ventet.

Det japanske finanshus Nomura gentager sin neutral-anbefaling på Suzlon efter regnskabet, og Nomura bemærker, at regnskabet for første kvartal var meget svagere end ventet. Bruttomarginalen er faldet 6 pct. i 1. kvartal fra 4. kvartal, og Nomura ser risiko på nedsiden for marginalerne.

Nomura skriver, at der er stor usikkerhed på kort sigt for Sulzon, men at finanshuset ser positivt på Suzlon's langsigtede fundamentaler. Sulzon gentager, at selskabet vil producere en vindmøllekapacitet på 2,4-2,6 GW i 2010. Suzlon venter en kvartalsvis fremgang i den producerede kapacitet i 2. kvartal.

FLS stiger på ordre
FLSmidth stiger solidt, og fortsætter dermed den markante fremgang fra torsdag og fredag. FLSmidth ligger 5,7 pct. højere i kurs 240, efter at aktien onsdag lukkede i kurs 206,25. FLSmidth annoncerede torsdag og fredag store ordrer fra Indonesien, og det blev mandag fulgt til dørs med en mindre indisk ordre på 100 mio. kr. til et aluminiumsprojekt.

Ordren er illustrativ for udviklingen i Indien, og derfor valgte FLSmidth mandag at udsende en pressemeddelelse om ordren. Det forklarer koncernchefen i den danske ingeniørkoncern, Jørgen Huno Rasmussen, om baggrunden for, at FLSmidth dermed gør en undtagelse fra princippet om kun at meddele sig om ordrer til en værdi over 200 mio. kr.

Carlsberg stiger 3,7 pct. til kurs 376. Den hollandske storbank ING har øget kursmålet på aktien i Carlsberg fra 365 kr. til 450 kr. Carlsberg lukkede fredag 0,4 pct. højere i kurs 362,5. Det sker i en kommentar til Carlsbergs kommende regnskab, der fremlægges onsdag. ING tror, at andet kvartal vil vise sig at være det mest vanskelige, for så vidt angår omsætningen, men derefter skulle der igen komme gang i væksten, mener ING.

"Efter vores mening vil andet halvår vise fremgang på toplinien og høj indtjening," skriver ING.

Transportkoncernen DSV ligger 4,9 pct. højere i kurs 75,5, efter at DSV-aktien fredag faldt 2,7 pct. efter et svagt regnskab med nedjusteringer af 2009-forventningerne. Jyske Bank har justeret kursmålet på aktien i DSV op med 2 kr. til 80 kr. Samtidig fastholder banken akkumuler-anbefaling af DSV-aktien.

De udenlandske storbanker stiger regnskaberne fra HSBC og Barclays, især halvårsregnskabet fra HSBC overrasker positivt, og HSBC skriver, at vi kan være nået forbi bunden. Stemningen smitter af på banksektoren. Danske Bank stiger 4,4 pct. til kurs 113,5, mens Nordea stiger 3,9 pct. til kurs 51,8.

RB-Børsen