Solide aktiestigninger i vente

De asiatiske markeder er kørt videre op eksklusiv Japan, hvor der er helligdag og lukket.

De europæiske aktiemarkeder er indikeret til stigninger tæt på 1,0-1,5 pct., hvilket ventes at forplante sig til København. C20-indekset lukkede fredag 0,7 pct. højere i 292,9. DSV kan blive løftet af regnskabet fra konkurrenten Kuehne + Nagel.

DSV: Den schweiziske konkurrent Kuehne + Nagle har aflagt halvårsregnskab, hvor top- og bundlinjen klart overgik estimaterne fra Goldman Sachs. K+N's omsætning faldt til 8,498 mia. sfr. i første halvår fra 10,70 mia. sfr. året før. Omsætningen ligger dog over Goldman Sachs prognose på 7,16 mia. sfr., og finanshuset havde ventet en driftsindtjening (EBITDA) på 450 mio. sfr.

Driftsindtjeningen faldt til 466 sfr. fra 530 sfr. Overskuddet faldt til 337 mio. sfr. fra 530 mio. sfr. Selskabet ser ikke forbedringer i markedet eller økonomien på kort sigt, og selskabet vil derfor fortsætte med at have en dual-strategi med fokus på organisk vækst og opkøb og på omkostningssiden. DSV lukkede fredag 1,9 pct. højere i kurs 66,25.

SEB skuffede i andet kvartal
Banker: Den svenske storbank, SEB, har aflagt regnskab for 2. kvartal, hvilket blev en skuffende affære på indtjeningssiden, dog er indtægter højere end ventet. Bundlinjen er præget af en eksplosion i udlånstab og nedskrivninger. Storbanken pointerer, at de kommende kvartaler bliver udfordrende, men også at kvaliteten er stabil udenfor Østeuropa. SEB skriver, at banken føler sig forpligtet til den baltiske region og at udsigterne for Baltikum på lang sigt er positive.

En kilde tæt på markedet pointerer, at SEB handles til en meget billig booked price tæt på 0,7, og dermed ligger den billige prissætning på linje med det, man ser hos Swedbank, DNB Nor, Danske Bank, Jyske Bank og andre, mens Nordea og Handelsbanken handles meget dyrere i en booked price tæt på 1,2. Derfor kan SEB's skuffende bundlinje med rette blive overset ved dagen åbning, da den hårdt sagt handles til en pris, der ligner en overlevelseskamp.

D/S Norden: Tørlastrederiet er i fokus, efter at tørlastraterne i Baltic Dry Indekset fredag steg med 1,2 pct., hvorved raterne på blot fire dage er steget med hele 19 pct. Mandag morgen stiger konkurrenterne rigtig pænt, hvilket ventes at smitte positivt af på D/S Norden, som fredag lukkede 0,7 pct. lavere i kurs 183,8.

Novozymes og Danisco: De to danske enzymproducenter Novozymes og Danisco er godt på vej til at kunne indtage et milliardmarked i USA, skriver Dagbladet Børsen. Amerikanerne vil gøre op med den oliebaserede økonomi og har lagt en plan, der giver de to danske selskaber en nøglerolle. Det er meget store beløb, man taler om. Det kommer frem i et interview med Novozymes koncernchef, Steen Riisgaard, i Dagbladet Børsen. Novozymes endte fredag 3,5 pct. højere i kurs 432,5, mens Danisco lukkede 3,7 pct. højere i kurs 219,8.

RB-Børsen