Solar-topchef: Går ikke efter at indløse gevinst fra svensk investering

ARKIVFOTO. Direktør Anders Wilhjelm Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Bundlinjen hos sourcing- og servicevirksomheden Solar nød i første kvartal 2017 godt af en investering i et svensk selskab. Men der er ingen plan om at indløse den potentielle gevinst ved et aktiesalg.

Det fortæller Anders Wilhjelm, der er administrerende direktør hos Solar, efter onsdagens regnskab for årets første tre måneder.

I regnskabet fremgår det, at Solar i slutningen af januar skød omkring 170 mio. kr. i en aktieemission i svenske Bimobject, der leverer softwareløsninger til byggeindustrien.

Takket være en stor kursstigning i Bimobject har Solar allerede kunnet indtægtsføre 103 mio. kr. fra investeringen. Og selv om det har bidraget til at skyde overskuddet før skat op til 134 mio. kr. i første kvartal fra 28 mio. kr. i samme kvartal sidste år, så kommer det på den korte bane ikke til at betyde det store for Solar, forklarer Anders Wilhjelm.

»Vi kan bruge det til at sige, at vi i hvert fald ikke er de eneste, som synes, at Bimobject er en interessant virksomhed.«

»Den indtægt, der er, er jo ikke realiseret. Det er på grund af, at siden vi købte cirka 20 pct. af selskabet, så er aktien steget med over 60 pct. Det vil sige, at det er en værdistigning, som vi har i vores bøger på den aktiepost, vi har, men det er ikke penge ned i kassen.«

»Det ville det kun være, hvis vi solgte aktierne. Og det har vi ingen intention om. Vi er ikke gået ind for at spekulere i aktiestigninger. Vi er gået ind, forbi vi mener, det er strategisk relevant for os,« siger Solar-topchefen.

/ritzau/FINANS