Søsyge på de amerikanske børser

Teknologi-aktierne steg, og bankerne fik kurstæv på en børstirsdag, hvor de amerikanske markedspladser først vippede til den ene side og derefter til den anden.

Det amerikanske aktiemarked er stadig nervøst, hvilket da også tirsdagen viste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Den umiddelbare optimisme, der var at spore i det amerikanske finanshus Goldman Sachs kvartalsregnskab, smittede ikke af på investorerne på de amerikanske børser tirsdag.

Finanshuset var forsigt optimistisk med hensyn til konsekvenserne af realkreditkrisen, og meldte om et bedre forventning til resultat end ventet. Men det var ikke nok til at overbevise investorerne, skriver CNN Money. De vendte i løbet af dagen i stedet finansaktierne ryggen og gik på jagt efter gevinst andre steder.

Teknologiaktier som IBM, der ellers havde fået nogle drøje kurshug mandag, blev pludselig interessante for investorerne, der også satte penge i andre brancher - som biotek - for at forsøge at mindske risikoen.

Nasdaq trak læsset

Det fik langsom indeks-kurserne til at rette sig henover den amerikanske eftermiddag, og da markederne lukkede, var der pludselig plusser at spore flere steder. Blandt andet i de toneangivende aktieindekser.

Dow Jones endte dagen i kursen 13.232,47, hvilket udgjorde en stigning på 0,5 procent, mens Standard and Poor 500 steg med 0,63 procent til 1.454,98.

Da det var teknologiaktier som Microsoft, IBM og Cisco, der fangede investorernes interesse, var det da også det teknologitunge Nasdaq-indeks, som lukkede med den højeste procentstigning af de tre toneangivende indskser. Nasdag steg med 0,84 procent til lukkekursen 2.596,03.